23948sdkhjf

Renoveringsmilliarder kan skabe 6.000 job

Regeringen ønsker at frigive yderligere 4,1 mia. kr. til renovering af almene boliger, og ifølge Dansk Byggeri vil det skabe tusindvis af nye arbejdspladser.
Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter, offentliggjorde onsdag, at regeringen har indkaldt til forhandlinger om en forhøjelse af Landsbyggefondens renoveringsramme.

Konkret foreslår man at hæve Landsbyggefondens investeringsramme med 4,1 mia. kr., så der i 2012 bliver 6,8 mia. kr. til renoveringsarbejde i den almene boligsektor mod de nuværende 2,7 mia. kr.

Læs også: Flere milliarder til renovering af almene boliger

Det er et faktum, at den almene sektor bidrager stort til den øjeblikkelige aktivitet i byggeriet, og yderligere 4,1 mia. kr. til renovering af almene boliger vil give beskæftigelse til godt 6.000 mand fordelt over perioden 2013-15. Det viser beregninger fra Dansk Byggeri.

- Det er ingen hemmelighed, at byggeriet glæder sig over den ekstraindsats - den kick-start - der foregår med renovering i den almene sektor. Og der er meget at tage fat på, og derfor er der også sund fornuft i at frigive yderligere midler, så de projekter, der bare venter på pengene, kan komme i gang, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

Han understreger, at netop den almene sektor er interessant – ikke bare med renoveringsøjne, men i høj grad også med energisparebriller.

- Her er der masser af muligheder for at få sat gang i systemtænkning i forhold til effektiv og rationel energieffektivisering. Det handler naturligvis om at sikre beboerne i den almene sektor tidssvarende men også energieffektive boliger, siger Torben Liborius.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129