23948sdkhjf

VLA vinder stort boligprojekt

Vilhelm Lauritzen Arkitekter skal i samarbejde med Liljewall Arkitekter tegne 150 nye almene boliger i svenske Halmstad.
Vilhelm Lauritzen Arkitekter (VLA) har i samarbejde med svenske Liljewall Arkitekter tegnet det vindende forslag til et nyt boligkvarter langs havnepromenaden ved Nissan i Halmstad.

Konkurrencen, beskrevet som et parallelt arkitektopdrag, er udskrevet af boligforeningen HFAB og består af i alt 150 almene boliger, fordelt på otte punkthuse i varierende højde.

Projektet indeholder 14.000 m2 bolig, 1.000 m2 detail samt 5.000 m2 kælder. Boligerne ventes klar til indflytning i løbet af 2016.

Stærk samhørighed
Den arkitektoniske vision er at skabe en ny bebyggelse, der henter sin inspiration i enkle og afklarede bygningskroppe, som er kendt fra klassiske pakhuse og havnerelaterede bygninger.

Et vigtigt parameter har været at skabe udsyn mod Nissan for alle fremtidige beboere. Dette er opnået gennem en åben bygningsstruktur placeret i en grøn park.

Dommerkomiteens bemærkninger er bl.a. følgende:

- Forslaget har en stabil vestside mod Sødra vægen. Resten af kvarteret har en mere opløst form med en serie lave punkthuse, der grupperes omkring forskellige gårdrum. Grebet giver en følelse af hus i parken og en stærk samhørighed med Søders karakter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109