23948sdkhjf

Nørrebro og Østerbro skal skybrudssikres for trecifret millionbeløb

København skal rustes bedre til de store vandmængder, der kommer i forbindelse med skybruddene, der forventes at ramme oftere.

Derfor har Københavns Kommune og Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (HOFOR) udarbejdet en plan for at skybrudssikre København, og nu er turen kommet til vandoplandet på Nørrebro og Østerbro. 

Skybrudssikring af København

København og Frederiksberg kommuner er delt op i syv dele (vandoplande), ud fra hvordan vandet naturligt løber i byen.

Da kloakkerne i byen kan ikke rumme de store mængder regnvand ved skybrud, har kommunerne derfor lavet en plan for hvert vandopland for, hvordan regnvandet kan ledes uden om kloakken og hen, hvor det ikke gør skade for eksempel i havnen, søerne eller de grønne områder.

Det netop udsendte rådgiverudbud er til noget af skybrudssikringen på Nørrebro og Østerbro, som er et af de syv vandoplande. 

Kilde: Københavns Kommune

Det betyder, at der skal etableres anlæg til skybrudssikring af de to bydele for omkring 166 mio. kr. Rådgivningsopgaven til tre af otte af projekterne i Nørrebro Vandopland er netop sendt i udbud.

De første tre projekter, der kaldes Fælledparkprojekterne, har en samlet økonomisk ramme på cirka 41,6 mio. kr., hvoraf selve rådgivningsopgaven er budgetteret til omkring 7 mio. kr.

Det oplyser Matias Hede, projektleder hos Center for Klimatilpasning i Københavns Kommune, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Læs mere om projektet på Licitationen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156