23948sdkhjf

To deler personprisen Det Bæredygtige Element

Traditionen tro er prisen Det Bæredygtige Element blevet uddelt på den grønne byggemesse Building Green, der til og med torsdag trækker fulde huse i Forum i København.

I år blev der sågar budt flere vindere velkommen på sejrsskamlen.

Personprisen går nemlig både til professor på Det Kongelige Akademis Arkitektskole, Anne Beim, og bæredygtighedschef i Enemærke & Petersen, Anders Sørensen.

- Anne & Anders har skubbet på den bæredygtige agenda fra hver deres ståsted. Hun har forsket i bæredygtighed, introduceret de studerende til økologiske materialer og lært dem metoder til at nedbringe CO2. Han har testet nye materialer og introduceret den cirkulære tankegang i flere projekter. Sammen har de skabt flere unikke uddannelsesforløb, hvor studerende arbejder med cirkulær økonomi i praksis. Det er sådanne samarbejder, som bærer den grønne omstilling frem, siger partner i GXN og medlem af juryen Lasse Lind.

Digitalt værktøj får pris

Produktprisen gik samtidigt torsdag eftermiddag til det digitale værktøj Legacy, der måler CO2 aftrykket af bygninger, så det bliver lettere at minimere klimabelastningen for investorer og udviklere af fast ejendom.

Værktøjet bruger data til at finde de mest CO2-udledende bygninger, så CO2 besparende initiativer kan målrettes de bygninger med det største behov for en indsats.

Læs meget mere om vinderne på Licitationen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098