23948sdkhjf

Sweco vinder stort vejprojekt i Nepal

Efter en udbudsproces på to år er rådgivervirksomheden Sweco blevet valgt til at gennemføre en omfattende vejudvidelse på en nøglestrækning af Mahendra Highway i det centralasiatiske land.

Formålet er at forbedre trafiksikkerheden og reducere køretiden betragteligt, skriver Sweco Danmark i en pressemeddelelse.

Den vitale hovedvej, der forbinder Nepal fra øst til vest, trænger stærkt til en opgradering. I dag tager det 10 timer at tilbagelægge den 400 km lange strækning fra Katmandu til Lamahi, fordi vejen mange steder er i dårlig forfatning og alt for smal.

I et pilotprojekt på foreløbigt 40 km af strækningen er de danske rådgivere af Millennium Challenge Corporation valgt til at designe, føre tilsyn med konstruktion og genhusning samt vurdere miljømæssige og sociale påvirkninger. Yderligere 37 km af vejen skal senere udvides efter samme tilgang.

- For at leve op til standarden hos Nepals vejdirektorat skal vi udvide den tosporede vej fra de nuværende seks meter op til 14 meter i byerne og 16 meter i landområderne, siger Antonio Hidalgo Barrantes, der er senior project manager i Sweco Danmarks internationale afdeling.

Og det er inklusiv nødspor, afløb og fortove, hvilket på den nu smalle vej er et af projektets største udfordringer..

Formålet med projektet er at opretholde vejkvaliteten i Nepals infrastruktur. For første gang i Nepal vil projektet gøre brug af belægning genanvendt med cementstabilisering sammen med ny belægningsteknologi - noget Swecos afdeling Pavement Consultants er kendt for.

Vejprojektet for begge strækninger forventes at være færdiggjort i begyndelsen af 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094