23948sdkhjf

Ny milliardaftale i hus

Regeringen og forligskredsen bag boligaftalen fra 2011 besluttede torsdag at afsætte ekstra 4,1 mia. kr. til renovering af almene boliger.
Torsdag indgik boligminister Carsten Hansen en ny boligaftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Ifølge aftalen forhøjes Landsbyggefondens renoveringsramme med ekstra 4,1 mia. kr. Dermed er den samlede investeringsramme til renoveringsprojekter 6,8 mia. kr. i 2012.

- Jeg er utrolig glad for aftalen, som sikrer, at mere end 20.000 almene boliger, der trænger til et løft, nu kan renoveres. Med aftalen skaber vi også cirka 4.500 job inden for bygge- og anlægsbranchen de kommende år. Det er vigtigt – særligt i en tid, hvor der er mangel på arbejdspladser. Aftalen vil altså både give bedre boliger og stimulere væksten, siger Carsten Hansen.

For at sætte renoveringsarbejdet hurtigt i gang, vil ministeren allerede fredag fremsætte et lovforslag, der udmønter aftalen.

Med den nye aftale er der i alt afsat 14,4 mia. kr. til renovering af almene boliger i årene fra 2012 til 2016. Knapt halvdelen af beløbet, 6,8 mia. kr., er afsat i 2012, mens der efterfølgende er afsat 1,9 mia. kr. årligt frem til udgangen af 2016.

Find hele aftaleteksten på www.mbbl.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078