23948sdkhjf

Stort svømmeland bygges som OPP-projekt

Randers Kommune har indgået en aftale med Arbejdernes Landsbank, LR-Kredit og Gribskov Gruppen om et 8000 m² stort svømmeland. Det er første gang i Danmark, at et kulturbyggeri opføres som OPP.
Efter længere tids forhandlinger er de sidste detaljer nu faldet på plads i en aftale om at opføre et nyt svømmebad i Randers. Det skriver Randers Kommune på sin hjemmeside.

Byens borgere kan se frem til i alt 8.000 m² med 50 meter bassin til konkurrencesvømmere og motionister, et separat morskabsområde med to vandrutsjebaner og andre legeredskaber, varmtvandsbassin til genoptræning, stort wellnessområde og udendørs gårdhave med spabade og sauna.

Der vil i hele projektet være fokus på optimale forhold for handicappede. Svømmebadet skal placeres ved AutoC Park Randers Stadion på Viborgvej i Randers.

Langt og kompliceret forløb
Projektet er udarbejdet i samarbejde med Gribskov Gruppen, der opfører byggeriet. Ifølge Randers Kommune vil Arbejdernes Landsbank og LR-Kredit til sammen investere de 214 mio. kr., som svømmebadet koster at opføre. Herefter indgås en 30-årig kontrakt, hvor kommunen køber en råderet over det nye svømmebad. I øvrigt drives badet på kommerciel basis.

- Da aftalen er den første af sin art i Danmark, har det været et langt og til tider kompliceret forløb at få aftalen på plads. Nu er vi kommet i mål, og alle parter er indstillet på at komme hurtigt i gang med selve opførelsen, udtaler borgmester Henning Jensen Nyhuus.

Byggeriet ventes at stå færdigt i forsommeren 2014.

Kilde: Randers Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08