23948sdkhjf

87 nye lejligheder på vej i Ørestad

PensionDanmark tog fredag det første spadestik til byggeriet ”Horisonten II”, der er tegnet af Arkitema og opføres af MT Højgaard.
I sommeren 2013 står endnu 87 lejligheder klar til indflytning i Ørestad City. Horisonten II kommer til at rumme 87 lejligheder, fordelt på 8 etager, og vil afslutte den karré, hvor også Horisonten I ligger.

Spadestikket blev taget af Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal, adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark og adm. direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen.

- Det bliver et fantastisk sted at bo. Byggeriet ligger på en af de sidste ledige grunde i kvarteret omkring byparken i Ørestad City, og uanset hvor du kigger hen fra dit vindue eller altan, vil du kunne se ud over fælledens åbne natur, byparkens liv med grønne oaser og legepladser – eller mod nord byens skyline. Og samtidig kan København nås på få minutter med Metroen eller på cykel gennem Amager Fælled, sagde adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Befolkningstallet vokser
I det hele taget er aktivitetsniveauet for byggeri og indflytning i Ørestad på vej op efter nogle drøje år med svage økonomiske konjunkturer, fremhævede Jens Kramer Mikkelsen i sin tale:

- Vi har lige været til indvielse på den fantastiske skole her i Ørestad City, og senere på måneden åbner biblioteket, der også fungerer som kulturhus. Nordea bygger et meget ambitiøst domicil i Ørestad Nord og flytter 2.000 medarbejdere til Ørestad. I Ørestad Syd var der i går rejsegilde på ungdomsboliger, og i samme bykvarter er både skøjtehal, skole og multiarena på vej, sagde Jens Kramer Mikkelsen.

Lysten til at investere og bygge hænger også sammen med prognoserne for Københavns befolkning. I løbet af de kommende 15 år bliver der 20 procent flere københavnere, siger Københavns Kommunes fremskrivninger.

- Befolkningstallet vokser i København, hvor der er stor efterspørgsel efter moderne velbeliggende boliger. Derfor forventer vi også, at investeringen i ”Horisonten ll” vil være med til sikre vores medlemmer et stabilt afkast i årene frem, sagde adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Udover lejlighederne i Ørestad bygger PensionDanmark i øjeblikket også boliger flere steder i Jylland. PensionDanmark er også partner sammen med ATP og By & Havn i det konsortium, som foretog den største ejendomshandel i 2011 med købet af FN Byen i København. I alt har PensionDanmark investeret 8,5 mia. kr. i danske erhvervs- og boligejendomme svarende til ca. 7 pct. af formuen. Målet er at øge denne andel til mindst 10 pct. i 2015 – og hovedparten forventes at blive investeret i hovedstadsområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125