23948sdkhjf

Tømrervirksomhed med bredt samfundssyn

Vækst er ikke eneste vision i den hørsholmske tømrervirksomhed Skou Gruppen. Omtanke for samfund og miljø er også i fokus. Seneste tiltag er en elvarebil.
Sund fornuft skal være en rettesnor for både det daglige arbejde og de overordnede visioner i tømrervirksomheden Skou Gruppen, som har hovedsæde i Hørsholm. Det er med andre ord ikke nok at have hænderne skruet rigtigt på, hvis ikke også hjertet og hovedet er med i værktøjskassen.

- I Skou Gruppen gør vi meget ud af at tænke i nye løsninger uden at glemme vores fælles baggrund og håndværksmæssige traditioner. Den nytænkning bruger vi på flere områder end de rent faglige. Og når vi spørger os selv, hvad vi som virksomhed kan gøre for miljøet og for samfundet, så er svaret helt klart nye løsninger, siger Martin Skou Heidemann, direktør i Skou Gruppen.

Det koster at gå forrest – men det betaler sig
Miljørigtigt byggeri er oppe i tiden. Også hos Skou Gruppen, der sidste år bl.a. stod for opførslen af en lavenergi-SFO i Brøndby. Medarbejderne bliver løbende efteruddannet, og man har ansat en energivejleder, der skal rådgive kunder og ansatte om materialer, produkter og teknologier, som er energibesparende og miljøvenlige.

- Når bare kvaliteten er i orden, er vi ikke bange for at være den, der tager det første skridt i en ny retning – heller ikke selv om det ikke altid er gratis, udtaler Martin Skou Heidemann.

Samfundsansvar er et område, som direktøren lægger vægt på. Firmaet har lige nu seks personer i arbejde gennem forskellige kommunale hjælpeordninger.

- Vi vil gerne give mennesker den chance, de fortjener. Alle har godt af at lave noget og være en del af noget. Om man så har fysiske eller psykiske handicap, om man engang har begået noget kriminelt, eller om man bare ikke ved, hvad man vil med livet. Det kan godt ske, det koster ressourcer, men det er utroligt givende for begge parter, forklarer Martin Skou Heidemann.

En elbil kan hurtigt blive til flere
Seneste tiltag hos Skou Gruppen er virksomhedens første elvarebil, som kører på vejene i og omkring Storkøbenhavn.

- Det er klart, at én elbil alene ikke batter enormt i den store sammenhæng, men jeg ser vores første elbil som et håndgribeligt symbol på Skou Gruppens samlede arbejde for vores omverden og vores vilje til at gøre en forskel. Nu samler vi erfaringer med den ene elbil, og hvis det går så godt, som vi håber, regner jeg bestemt med, at vi udskifter flere af vores dieselbiler med elbiler, forsikrer Martin Skou Heidemann.

Elbilen vækker også glæde i Fredensborg Kommune, som for et års tid siden anskaffe fem elbiler til kommunale opgaver. Skou Gruppen har igennem en årrække haft en omfattende rammeaftale med Fredensborg Kommune omkring servicering af flere kommunale bygninger. Om opladning af servicebilen bliver en del af aftalen, vil tiden vise.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109