23948sdkhjf

Udvikler laver ny social salgsproces

By & Havn, som står for udviklingen af de mange nye bydele i København, søsætter nu en ny salgsproces, hvor byggerierne fremover kan bruges til flere sociale formål.

Udviklingsselskabet, som er ejet af Københavns Kommune og staten, er forpligtet til at sælge sine grunde på markedsvilkår. 

Men ved at tilrettelægge salgsprocessen på en ny måde vil udviklingsselskabet forsøge at opprioritere den sociale bæredygtighed og skabe mulighed for, at der kan tænkes nyt i byggeriet til flere sociale formål, når områderne skal udvikles.

Derfor tilrettelægger By & Havn nu salgsprocessen sådan, at den sociale dimension skal tænkes ind. Det betyder, at salgsprocessen vil begynde med en ekstern vurdering af markedsprisen, som herefter lægges fast.

Derefter laver man et projekt med forudbestemte sociale kriterier, som en række udviklere kan konkurrere om at skabe det bedste projekt på baggrund af.

På den måde konkurrerer udviklerne ikke om prisen, men om det projekt, der lever bedst op til de rammer for social bæredygtighed, der er stillet til byggeriet.

- Ved at tilrettelægge vores salgsprocesser på denne måde, kan vi sikre, at der kommer en variation i boligmassen igennem salgsprocessen. Det giver helt nye perspektiver i byudviklingen og vil for alvor prioritere en social bæredygtig byudvikling, som giver udsatte grupper større muligheder, siger adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn i en pressemeddelelse. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078