23948sdkhjf

Fremtidens feriebolig i fokus

Energirenoveringer og moderniseringer af sommerhuse er mål for projektet ”Fremtidens Feriebolig”, som Hjørring og Jammerbugt kommuner står bag.
Projektet ”Fremtidens Feriebolig”, et samarbejde mellem Hjørring og Jammerbugt kommuner, skal inspirere sommerhusejere til at energirenovere og modernisere deres sommerhus. Og der er stort potentiale for forbedringer i kommunernes sommerhuse.

Knap 60 % af de i alt 14.300 sommerhuse i de to kommuner er opført før 1980, og 85 % af husene er opvarmes med el. Men det kan være svært, at danne sig overblik over hvilke løsninger der passer til det enkelte sommerhus.

Nyeste tiltag er en messe, hvor eksperter indenfor energirenovering og indretning viser forskellige løsninger frem for interesserede. Det løber af stablen i Løkken Hallen den 17. og 18. maj. Forskellige eksperter indenfor energirenovering er godt repræsenteret på messen og de har mange spændende udstillinger med.

Stigende krav
"Fremtidens Feriebolig" er blevet mødt med bred opbakning. Både turistbureauer, udlejningsbureauer, ejere og lejere har vist stor interesse for projektet.

- Turisterne stiller stadig større karv til sommerhusenes standard, og de stigende forbrugspriser gør ikke ligefrem de ældre utætte sommerhus attraktive, fortæller projektleder fra Hjørring Kommune, Lisbeth Eeg, som bakkes op af sit modstykke i Jammerbugt Kommune:

- Specielt de tyske turister efterspørger de energivenlige huse, men også de norske og danske turister kræver en bedre standard, når de lejer sommerhus, tilføjer projektleder i Jammerbugt Kommune, Malene Stentoft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086