23948sdkhjf

Nybyggeri skal løfte kulturen i Faaborg

Projektkonkurrence skal afgøre, hvem der skal udforme et nyt kulturhus i Faaborg og udarbejde en helhedsplan for hele det omkringliggende område.
Faaborg Midtfyn Kommune vil med en projektkonkurrence skabe et levende og rummeligt kulturhus med udgangspunkt i de bygninger, der i dag rummer biografen Helios-Teatret.

Kulturhuset skal etableres som en kombination af nybygning, om- og tilbygning. Den eksisterende sal i Helios-Teatret ønskes bevaret som en ramme for den fremtidige sal, der i ombygget og moderniseret skikkelse bl.a. skal løse nutidens krav til multianvendelighed og optimale akustiske forhold ved forskelligartede arrangementer.

Helhedsplan med blik for byens udvikling
Projektkonkurrencen omfatter også en helhedsplan for byrummet omkring kulturhuset og rammerne for placeringen af en dagligvarebutik og dennes samspil med kulturhuset og det omkringliggende byrum.

Det nære byrum omkring kulturhuset skal i projektkonkurrencen bearbejdes i relation til de omkringliggende bygninger og byrum samt under hensyntagen til det historiske Faaborg og forbindelsen mellem bymidte og havn. Herunder desuden udnyttelse af synergien mellem
kulturhuset og andre igangværende udviklingsprojekter i Faaborg. Eksempelvis etableringen af Faaborg tæt ved kulturhuset.

I den forbindelse ønskes i projektkonkurrencen et forslag til placering og udformning af en dagligvarebutik vest for kulturhuset, der tilgodeser samspillet mellem kulturhus, dagligvarebutik og det nære byrum.

Fem deltagere vil blive prækvalificeret til den følgende projektkonkurrence. Efter projektkonkurrencen skal det vindende team udføre opgaven i totalrådgivning.

Det samlede budget for projektet forventes at være 11 mio. kr.

Sidste frist for at ansøge om prækvalifikation er den 1. juni 2012.

Læs mere om projektet og deltagelse på www.faaborgmidtfyn.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08