23948sdkhjf

NCC afleverer 10.000 kvm ny skole, børnehus, bibliotek og idrætshal

Hjørring Kommune har nu fået det 10.000 kvm store skole Vrå Skole og Børnehus, som rummer vuggestue, børnehave, skole og lokale afdelinger af folkebibliotek, musikskole, ungdomsskole mv. samt udendørs aktivitetslandskab.

NCC har stået for partneringentreprisen samt andre fagentrepriser til en ordresum på cirka 105 mio. kr. Det skriver entreprenørselskabet i en pressemeddelelse. 

Byggeriet er skabt i samarbejde med Hjørring Kommune, Aart Architects, Jaja Architects og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

– Det er gået over al forventning, siger Nick Hjorth Hellner Nielsen, NCC’s projektchef på opgaven, i pressemeddelelsen.

– Vi blev også hyret ind til at stå for byggeledelsen af underentreprenørerne på projektet, og samarbejdet med fagentrepriserne har fungeret upåklageligt, tilføjer han.

Træ på facader og tag 

Den nye skole og børnehuset er designet med henblik på at skabe flydende grænser mellem læring, kultur, idræt, bevægelse, fritidsaktiviteter og almindeligt socialt samvær. 

Strukturelt er skolen opbygget af fasehuse omkring et hjerterum. Som det samlende torv forener rummet både landskabet, ankomsten og klyngerne med idrætshallen, biblioteket, børnehuset, fagområderne og klassetrinnene i et åbent og stemningsfuldt greb. 

Hjørring Kommune kan se frem til at flytte ind i byggeriet i uge 46 forud for, at det så småt ibrugtages i uge 49 og 50, og der er officiel indvielse i uge 51. 

Skolen opføres til DGNB Guld Certificering. For at reducere bygningens miljøbelastning anvendes træ i facader og hjerterummets tag. De stabiliserende kerner og dæk udføres i pladsstøbt beton for at give meget fleksible rum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.257