23948sdkhjf

Kommunen klarer det bureaukratiske bøvl

Antallet af praktikpladser skal op. Derfor tilbyder Jobcenter København at klare papirarbejdet og finde den rette kandidat, hvis en virksomhed så tager en lærling.
Virksomheder, som har fravalgt at oprette eller forny lærerpladser kan nu få en hjælpende hånd fra Jobcenter København. Det skriver Ugebrevet A4.

Et nyt kommunalt praktikcenter tilbyder at tage hånd om de bureaukratiske problemer, som holder flere fra at tage en lærling. Blandt dem, som har valgt at tage imod den kommunale assistance til administrationen er tømrermester Jørgen Damkjær fra Egerbyg i Valby, der beskriver, hvad der tidligere holdt ham fra det:

- Skal de fastansættes, skal der udfyldes blanketter og så skal vi søge refusion på dem, når de er på skole. Det kan godt være, det er rimeligt simpelt, men jeg kan ikke huske det, og så skal jeg ind og undersøge det fra bunden hver gang. Det er ikke min stærke side. Jeg er håndværksuddannet, ikke kontoruddannet, og papirarbejdet har heller ikke min interesse, siger Jørgen Damkjær til Ugebrevet A4.

Virksomheder får ikke kun hjælp til at håndtere administrationen. Jobcentret tilbyder også, at finde den rette lærling ud fra den enkelte virksomheds ønsker og profil.

Skal bremse den problematiske udvikling
Indsatsens målsætning er klar. At bremse væksten i antallet af unge, som står uden praktikplads efter at have afsluttet et grundforløb på erhvervsskoler. De skal kobles på små og mellemstore virksomheder, der enten har fravalgt nye lærlinge, aldrig har haft en eller står med en uddannelsesaftale på vej mod udløb.

Antallet af praktikpladssøgende unge uden skolepraktik er vokset fra 1.397 i januar 2010 til 2.826 i oktober 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094