23948sdkhjf

Velux-projekt nomineret til international pris

Med ”Model Home 2020” er vinduesproducenten kommet med blandt de 25 udvalgte projekter, der skal dyste om priserne ved dette års EU Sustainable Energy Week.
Velux Model Home 2020 er blandt de 25 nominerede til dette års Sustainable Energy Europe Awards, som uddeles i Bruxelles den 19. juni 2012 under EU Sustainable Energy Week.

De nominerede består af projekter søsat af hhv. fælleseuropæiske partnerskaber samt projekter fra 14 EU-medlemslande. De er fordelt på fem kategorier: Kommunikation, Forbrug, Uddannelse, Rejser samt Bolig, hvoraf Model Home 2020 er nomineret i sidstnævnte.

- Vi har arbejdet på Model Home 2020-eksperimentet i de seneste fire år med det formål at undersøge, hvorledes energieffektivitet kan forenes med et godt indeklima baseret på dagslys og frisk luft. De seneste målinger viser, at vi med nutidens produkter kan bygge huse, der lever op til energikravene i 2020, siger Lone Feifer, projektchef i Velux Gruppen.

Bæredygtige energiresultater
Vinderprojekterne repræsenterer en række eksempler på en fremragende indsats inden for bæredygtig energi. De skal være til inspiration for andre energiaktører i og uden for Europa.

Model Home-projekterne tager afsæt i Aktivhus-principperne, som handler om, at bygningerne skal give mere, end de tager, i samspillet mellem energi, indeklima og miljø. Nomineringen kan bidrage til at få sat fokus på Aktivhus-principperne som udgangspunkt for fremtidens byggeri.

Læs også: Forsøgshus får topkarakter for indeklimaet

De fem vindere bliver offentliggjort ved en prisoverrækkelse SEE Awards Ceremony med deltagelse af EU's energikommmissær Günther H. Oettinger. Overrækkelsen, der finder sted i Bruxelles den 19. juni 2012, er højdepunktet under EU Sustainable Energy Week. Her deltager hvert år flere hundrede organisationer i et ugelangt arrangement om bæredygtig energi i EU, og det er den vigtigste begivenhed inden for energieffektivitet og vedvarende energi i Europa. I samme uge afholdes desuden Active House Symposium.

Om EU-Kommissionens bæredygtighedspris
EU-Kommissionens Sustainable Energy Europe (SEE) Awards blev uddelt første gang i 2006 som en anerkendelse til fremragende europæiske projekter inden for vedvarende energi og energieffektivitet, kendetegnet ved stor gennemslagskraft og mulighed for udbredelse til andre projekter.

Bag prisen står mere end 1.200 initiativtagere fra de 27 EU-medlemslande og en række lande uden for EU; initiativet har således haft støtte fra et stærkt netværk gennem de seks år, det har eksisteret, heriblandt offentlige myndigheder, private virksomheder, universiteter, græsrødder og brancheorganisationer. Læs mere på www.eusew.eu

Læs mere om Active House Symposium på: www.activehouse.info

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096