23948sdkhjf

Topmoderne handicapbyggeri klar til brug

Renoveringen og nybyggeriet til 100 mio. kr. på "Munkehatten" i Odense er netop blevet officielt indviet.
Beboere, pårørende og personale fejrede den 15. maj den officielle indvielse af det topmoderne handicapbyggeri Munkehatten i Odense.

Projektet omfattede nybygning af 25 boliger og indretning af 10 moderniserede og udvidede boliger i det gamle Munkehatten. Det nye byggeri er lyst og indbydende både ude og inde, og så er det først og fremmest indrettet, så beboerne, der alle er svært handicappede, i højere grad har mulighed for et hjemmeliv på egne præmisser.

Før havde beboerne på Munkehatten blot et værelse på 14 m², som de kunne kalde hjem. Al aktivitet inkl. bad og toiletbesøg foregik i fællesarealer. I dag bor de 35 beboere i toværelseslejligheder, ca. 50 m², med tekøkken, eget bad og toilet og stadigvæk mulighed for at mødes i fællesarealerne.

Teknologien flyttet ind
Dørene åbner automatisk, når man bevæger sig rundt på det nye Munkehatten. Det gælder også dørene til elevatoren, der i øvrigt sætter automatisk i gang, når du er kommet ind i den.

I forbindelse med byggeriet af Munkehatten har der været stort fokus på at indføre så meget brugbar teknologi som muligt. Lige fra vaskemaskinen på badeværelset, til køkkenoverskabene, der kan køre op og ned med et tryk på knappen og forskellige kaldesystemer tilpasset den enkelte beboer.

Desuden er der automatisk lys og låsesystem – eneste nøgle er til postkassen – i samtlige lejligheder, som også er gjort klar til, at man hurtigt kan etablere automatisk toilet, automatiske gardiner og automatisk åbning/lukning af vinduer og dør ud til udearealet.

Fakta
Indvielsen er første fase i ’det nye Munkehatten’, hvor de 25 beboere fra ’det gamle Munkehatten’ plus ti nye i april flyttede ind i det nye byggeri. Senere på året flytter yderligere 10 beboere ind i ’det gamle Munkehatten’, som lige nu er ved at blive renoveret, og som også vil rumme en dagcenterfunktion, som vil skabe større sammenhæng og fleksibilitet i beboernes dagligdag.
Det nye Munkehatten er udstyret med et solcelleanlæg på 60 KW. Selve taget er beklædt med hhv. mineralet olivin (2.700 m²) og grønt mostag (120 m²), der bl.a. reducerer luftforurening aktivt og reducerer konsekvenserne af øget nedbør på grund af klimaforandringerne. Mostaget dæmper desuden temperatursvingninger og støj.
Renoveringen og ombygningen af Munkehatten er vedtaget af Odense Byråd og kommer til at koste godt 100 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094