23948sdkhjf

Park på Amager vinder Dansk Landskabspris

Remiseparken designet af landskabsarkitekterne Bogl har vundet jubilæumsudgaven af Dansk Landskabspris. Prisen er på 50.000 kroner.

Fornyelsen af Remiseparken er en del af en større transformation af Urbanplanen på Amager, og projektet er udviklet i samarbejde med Rambøll og SNE Architects med Københavns Kommune som bygherre.

- I kraft af de mange stærke indstillinger har det været en svær opgave at udvælge finalisterne og vinderprojektet. Men en enig dommerkomité har udpeget Remiseparken som vinder af prisen, siger Steen Himmer, som er talsmand for dommerkomitéen og landskabsarkitekt i Gladsaxe Kommune.

Klimasikring

Vinderprojektet viser, ifølge dommerne, hvordan grønne byrum med ét samlet greb kan klimasikre byer, øge biodiversiteten og sikre social bæredygtighed.

Derfor gik prisen - der torsdag eftermiddag blev uddelt ved et pris- og debatarrangement i Valencia-bygningen i København - til Remiseparken.

Forinden var de to øvrige finalister, Gellerup Ny Naturpark af SLA og Effekt, samt Forpladsen til K. B. Hallen, af Marianne Levinsen Landskab, også blevet præsenteret.

Læs mere om vinderen hos Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094