23948sdkhjf

Hvad indeholder fremtidens kulturhus?

En idékonkurrence skal danne grundlag for byggeriet af et nyt kulturhus i Køge.
Køge Kommune skal have et nyt kulturhus. Et hus, som kommunens borgere vil bruge, og hvor de føler sig hjemme.

Men hvad skal der foregå i sådan et hus? Dette søger Køge Kommune at få svar på gennem en idékonkurrence, som blev skudt i gang den 27. april.

En bred dialog
Formålet med idékonkurrencen er at få skabt et udgangspunkt – et slags idékatalog. Det vil sige, at kommunen i første omgang efterspørger de gode idéer til Køge Kommunes nye kulturelle centrum. Og her kan alle være med.

- Med idékonkurrencen vil vi indlede en bred dialog med byens borgere og husets potentielle brugere. De forslag vi får gennem denne idékonkurrence, vil vi bruge til at lave en udstilling, som vi kan diskutere fremtidens kulturhus ud fra, fortæller Kulturudvalgsformand Erik Swiatek.

Formålet med idékonkurrencen er således at inspirere til udviklingen af et nyt kulturelt samlingspunkt i Køge og ikke at komme med en facitliste.

- Formålet med programmet er at introducere de særlige forhold, vi har i Køge, og de spørgsmål, vi gerne vil bede deltagerne forholde sig til. For at nå frem til denne konkurrence har vi været igennem en lang proces, og vi glæder os derfor nu til, at vi er nået så langt at vi kan begynde at arbejde med alle de spændende kulturelle spørgsmål, siger Eriks Swiatek.

Arkitektkonkurrence til efteråret
Forud for idékonkurrencen er der blevet gennemført en politisk proces, hvor Køges politikere har uarbejdet en bærende vision for et nyt kulturhus i Køge. Visionens kerne er, at kulturhuset skal være et sted der berører, bevæger, involverer og skaber.

Når idékonkurrencen inden sommerferien er afgjort, vil der blive arbejdet videre med de bedste idéer. Dette skal føre til en indbudt projektkonkurrence rettet imod arkitekter, hvor Kommunen skal have svar på, hvordan huset kommer til at se ud. Projektkonkurrencen forventes at løbe af stablen i efteråret 2012.

Læs mere på www.koege.dk/nytkulturhus
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11