23948sdkhjf

Liv i FredericiaC før byggestart

Før første spadestik er taget til byggeriet i den nye bydel FredericiaC i Fredericia, rykker 300 mobile køkkenhaver ind på det i såkaldte "Grow Your City"-projekt.
Den 16. maj indvier byudviklingsselskabet FredericiaC et 6.500 m² stort område på havnen i det centrale Fredericia, som skal være en grøn, urban oase med et mangfoldigt plante-, dyre- og menneskeliv.

Når det såkaldte ”Grow Your City”-område indvies, er de 300 mobile køkkenhaver, som den urbane have rummer, allerede afsat til lokale borgere, børnehaver, skoleklasser og foreninger, samt restauranterne ”Ti Trin Ned” og ”Oven Vande”. De er i fuld gang med at dyrke grøntsager, krydderurter og meget andet. Interessen for Grow Your City, som er et midlertidig projekt i 2012, har været stor - allerede inden den officielle indvielse.

Skaber liv og aktivitet i området
Formålet med Grow Your City er blandt andet at skabe liv og aktivitet i FredericiaC’s arealer omkring Sønder Voldgade på havnen i Fredericia – allerede inden det første spadestik er taget til den fremtidige bydel FredericiaC, som udvikles og opføres over de kommende 20-25 år.

En initiativgruppe bestående af borgere og repræsentanter fra lokale gartnerier, planteskoler m.fl. står bag planen for Grow Your City, som består af de tre delområder Køkkenhaven, Biografen og Trælunden. Hver især tilbyder de borgere og andre interesserede forskellige grønne oplevelser. Der kan for eksempel tilberedes måltider i udekøkkenet eller på den store grill, eller man kan nyde fuglekasser, bistader, insekthoteller og frugttræer.

Fingerpeg om fremtidens Fredericia
Inspirationen til projektet er bl.a. hentet i England og USA, hvor urbane haver, f.eks. i baggårde og på hustage, bliver mere og mere udbredt.

De miljømæssige og økonomiske tanker i Grow Your City om at dyrke og anvende lokale råvarer i bysamfund ligger i tråd med visionen om, at udviklingen af FredericiaC skal være bæredygtig i bredeste forstand og at borgere og interessenter skal inddrages aktivt i hele byudviklingsprocessen.

Det midlertidige Grow Your City projekt er unikt i Danmark på grund af dets mobile karakter. Alt plantes i mobile højbede, krukker og bokse, som kan flyttes i takt med byudviklingen, hvis det viser sig, at der er grobund for det. Samtidig har projektet til formål at eksperimentere med dyrkning af planter, træer osv., som måske senere kan bruges til at skabe grønne vægge og tage i den kommende bydel, FredericiaC.

Fredericia Kommune forventer at kunne offentliggøre det nødvendige plangrundlag for udviklingen af området - i form af lokalplaner og kommuneplantillæg - samtidig med offentliggørelsen af FredericiaC’s forslag til en udviklingsplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093