23948sdkhjf

Ny guide til klimatilpasning

BoligWizard, en ny, interaktiv guide til husejere om klimatilpasning af deres hus i forhold til problemer med ekstremnedbør. Eks. forbedringer af afløb og nedløbsbrønde.
Husejere, som ønsker at klimasikre deres bolig inden den næste store regnvejrsepisode kan nu søge hjælp i den interaktive guide BoligWizard.

I skybrudssituationer er det ofte husejere og deres kældre, det går ud over, når det vælter ned med vand. Derfor stiller Task Force for Klimatilpasning guidens interaktive hus til rådighed, der kommer med gode råd om klimasikring af boligen.

Med BoligWizard borgere og boligejere finde inspiration til at være mere opmærksom på problemer med ekstremregn, før de oplever en ubehagelig episode med oversvømmelse.

BoligWizard består af tre scener: Én udenfor huset, én i kælderen og én, der handler om fornuftige forholdsregler i forhold til skybrud.
I hver scene kan du klikke rundt på forskellige spots, der hver repræsenterer en problemstilling i forhold til oversvømmelser efter ekstremregn. Til hvert spot hører en beskrivelse af problemet og dets løsninger. For eksempel kan du på scenen uden for huset klikke på et regnvandsbed og få en forklaring på, hvordan du bedst muligt leder vand væk fra husets ydervægge og fundamenter.

Guiden giver også et overblik over mulighederne tilskud til skybrudssikring via Bolig Job-ordningen, hvor det er muligt at få tilskud til lønudgifter. Det kan for eksempel være relevant ved etablering af afløb, dræn og lignende.

BoligWizard er udviklet af Task Force for Klimatilpasning i samarbejde med kommunikationsvirksomheden Operate, Energistyrelsen og Statens Byggeforskningsinstitut.

Find BoligWizard på www.klimatilpasning.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079