23948sdkhjf

Øland leverer rekordresultat

Ventilationsvirksomheden Øland A/S trodser forhindringerne i byggebranchen og leverede et rekordresultat i 2011 med en vækst i bruttofortjenesten på 31 %.
Ventilationsvirksomheden Øland kom ud af 2011 med det hidtil bedste resultat i virksomhedens mangeårige historie.

Bruttofortjenesten rundede 50,2 mio. kr., hvilket svarer til en vækst på 31 % i forhold til året før, hvor bruttofortjenesten lød på 38,2 mio. kr. Dermed fortsætter Øland den vækstkurs, som har været kendetegnende siden etableringen i 1980.

-I Øland har vi den regel, at vi ikke snakker om krisen. Vi skal altid kigge fremad og holde et stenhårdt fokus på vores kunder. Allerede i 2009, da markedet begyndte at blive presset, lagde vi en plan, som gik ud på kun at arbejde med det, vi er bedst til. Alle de varegrupper, hvor vi var nr. 5 eller dårligere, blev fjernet fra sortimentet, så vi kunne koncentrere alle kræfter omkring de 4 bedste grupper. Det har vist sig at være en rigtig strategi, som vi høster frugterne af nu, siger Johnny Øland, administrerende direktør i Øland A/S.

Ressourcer til opkøb
En del produktområder er skåret fra, og top-4 områderne, som Øland nu satser på, er ventilationskanaler, brandmateriel, ventilatorer og armaturer. I alle grupper har virksomheden styrket sin markedsandel de seneste år.

-Vi har foretaget nogle meget bevidste fravalg, som til gengæld gør det muligt at styrke indsatsen på fokusområderne. Det gælder blandt andet inden for kompetenceopbygning og udstyr, hvor vi har investeret massivt. Strategien har også givet os økonomiske muskler til at foretage opkøb, siger Johnny Øland med henvisning til opkøbet af aktiviteterne i den danske del af Kaimann A/S i 2011. Kaimann er eksperter inden for teknisk isolering, et vigtigt vækstområde for Øland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078