23948sdkhjf

Dansk Boligbyg opfører tre nye projekter for én bygherre

På Kvægtorvet i Slagelse skal Dansk Boligbyg i totalentreprise for OK Fonden opføre Friplejehjem, ”Boliger for Livet” og Seniorbofællesskab med et samlet etageareal på 11.615 kvm, fordelt på tre karréer. Det oplyser østjyske boligbygger i en pressemeddelelse. 

OK Fonden har tidligere oplyst, at deres projekt sammen med PFA Kvægtorvet omfatter 75 boliger i et friplejehjem på cirka 6.500 kvm, et seniorbofællesskab med 30 boliger på cirka 2.550, samt 40 seniorboliger, "Boliger for Livet" på cirka 3.000 kvm. Alle boliger bliver lejeboliger.

Byggerierne ligger på Ndr. Ringgade i Slagelse Bypark.

Samme sted har selskabet OKFPFA P/S, som OK Fonden og PFA står bag, købt et areal, hvor der kan opføres cirka 27.000 kvm i varierende bygningshøjder og bygningstyper, fordelt på i alt syv byggefelter.

Grøn Kile gennem bebyggelsen 

Slagelse Bypark vil bestå af seks halvåbne klyngebebyggelser, som i højden bliver fra to til seks etage, højest centralt og mod nord, mens bygningshøjderne nedtrappes til to etager mod syd for at passe til den eksisterende bebyggelse. 

Der etableres et nord-syd gående landskabeligt forløb i klyngebebyggelserne – ”Den Grønne Kile”, som skal danne et naturligt møde karréerne imellem. Den grønne kile vil koble sig fysisk op på en bymæssig akse, der via stisystemer forbinder området nord for byparken med Slagelse Station og Slagelse Centrum.

Slagelse Kvægtorv skal udvikles med fokus på bæredygtighed, og bebyggelserne søges certificeret med DGNB Guld. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125