23948sdkhjf

Nordjysk byggefirma konkurs: Kunne ikke undvære langtidssygemeldt mester

Fagforbundet 3F har begæret Robust Byg ApS i Suldrup i Nordjylland konkurs og virksomheden blev 21. november erklæret under konkurs i Skifteretten i Aalborg.

Det skriver Nordjyske.dk

De 13 ansatte i Robust Byg ApS har ikke fået løn for den seneste 14 dages opgørelse, men  3F’s begæring om konkurs betyder nu, at medarbejderne ved hjælp af LG - Lønmodtagernes Garantifond - kan få udbetalt den manglende løn.

Regnskabet for 2021, der afsluttedes 30. juni, så ellers godt ud med en vækst på 29 pct. i forhold til det forrige regnskab. Overskuddet blev således på 159.000 kr., skriver nordjyske.dk

Og det er heller ikke mangel på kunder, der gjorde udslaget. Det var derimod en sygemelding.

- Vores ansvarlige for det faglige, vores mester, blev langtidssygemeldt, fortæller den ene ejer af Robust Byg ApS, Casper Bach, der var adm. direktør i virksomheden.

Hverken Casper Bach eller medejer af virksomheden Martin Skov Kristensen, er uddannede håndværkere.

- Vi forsøgte at ansætte os ud af problemet, men det lykkedes ikke. Der var ingen, der kunne overtage og gøre det arbejde, som vores mester havde gjort, siger han.

Casper Bach forklarer, at det endda gik så galt, at hans ansatte gentagne gange måtte ud og gøre arbejdet om, fordi det ikke var godt nok udført.

Kurator Hanne Brun Jacobsen, advokat og partner i Advodan, Aalborg og Brønderslev, er ved at danne sig et overblik over gæld og værdier i virksomheden.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111