23948sdkhjf

Broers levetid forlænges

Fra slutningen af maj renoveres S-togsbroerne over hhv. Ellebjergvej og Enghavevej (Sydhavn Station), så broernes levetid forlænges.
Banedanmark skal renovere broerne, der fører S-togsporet over henholdsvis Ellebjergvej og Enghavevej. Arbejdet går i gang den 29. maj og afsluttes den 5. august.

- Vi har lagt broarbejderne i sommerperioden for at få dem overstået, mens mange S-togspendlere holder ferie, så arbejdet generer mindst muligt. Og vi udfører arbejdet i ét spor ad gangen, så S-togsdriften kan opretholdes, mens vi arbejder. Men vi kan desværre ikke undgå, at arbejdet får betydelig indflydelse på S-togskøreplanen hen over sommeren, fortæller Banedanmarks projektleder Ulrik Jaller.

Ny ”regnfrakke” til broerne
Arbejdet består primært i at forsyne broerne med ny fugtisolering. Det er en slags ”regnfrakke”, der beskytter betonkonstruktionen mod vand. Det kræver, at både skinner, sveller, skærver samt det øverste lag beskyttelsesbeton fjernes. Herefter svejses den nye fugtmembran på broen. Til sidst støbes der ny beton på broen, og det eksisterende spor reetableres med nye skærver.

På Enghavevej-broen vil Banedanmarks arbejde strække sig over ca. 165 meter spor i alt. På denne bro vil der endvidere blive udskiftet 400 meter rækværk.

På Ellebjergvej-broen skal Banedanmark arbejde på ca. 85 meter spor, og her vil rækværket på broen desuden blive afrenset og malet.

På begge broer vil der endvidere blive foretaget mindre betonreparationer, bl.a. på broernes underside.

- Arbejdet går ud på at fremtidssikre broerne. De nuværende fugtmembraner på broerne er henholdsvis 33 og 46 år gamle og modne til udskiftning. For at forhindre at vand og fugt fremover beskadiger betonkonstruktionerne, skal fugtisoleringen fornys, så broernes levetid bliver forlænget, forklarer projektleder Ulrik Jaller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078