23948sdkhjf

Ny daginstitution på Køge Kyst

Der er kommet mange nye køgensere til i det nye boligområde Søndre Havn i Køge, blandt dem børnefamilier, og det har medført et nyt behov for en integreret daginstitution i området. 

Derfor har Køge Byråd denne uge besluttet at afsætte 39,5 mio. kr. til en ny daginstitution med børnehave og vuggestue i stueetagen af en af de nye boligkarréer, som PensionDanmark skal opføre i området. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Køge Kyst samt et referat fra byrådets møde tirsdag aften. 

Planen er, at det nye dagtilbud skal skabe plads til 80 børn fra 2025. 

Dagtilbuddet, som bliver på knap 1.100 kvm, kommer til at rumme to vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper. Derudover skal der være et køkken, hvor de små også får muligheden for at hjælpe til med at skrælle gulerødder og få fingrene helt ned i bolledejen. Indenfor indrettes daginstitutionen med små hyggekroge, hvor der kan læses og leges, og når motorikken skal trænes, kan det nye aktivitetsrum, hvor ungerne kan gynge i trapez, tages i brug. 

Daginstitutionens placering giver pædagogerne muligheden for at benytte den omkringliggende natur som pædagogisk uderum. Udover legepladsen, der bygges i tilknytning til institutionen, kan især børnehaven bruge strandengen og området Den Maritime Halvø i hverdagen. 

–  Beliggenheden giver nogle helt særlige muligheder for strandliv året rundt og ture rundt i naturen. Jeg er sikker på, at vi her får skabt nogle rigtig fine rammer for et godt børneliv, siger borgmester Marie Stærke i pressemeddelelsen fra Køge Kyst.

Søndre Havn har nu ca. 1.250 beboere i alle aldre – et tal, som vil stige kraftigt over den kommende årrække, hvor der skal opføres mere end 500 nye boliger i området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14