23948sdkhjf

Casa færdig med 75 bevingede boliger

AP Pensions friplejehjem i Horsens står nu klar, efter at totalentreprenøren Casa for nylig som planlagt afleverede det til AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme. Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

Friplejehjemmet, der er en del af AP Ejendommes store byudviklingsprojekt i Horsens, har 75 plejeboliger, 55 af dem er på to værelser, mens de resterende 20 har tre værelser. Ifølge parterne er det også det første af sin slags, der er certificeret med Svanemærket. 

– Med svanemærkningen kommer beboerne til at bo i sunde boliger med et godt indeklima og bæredygtige materialer, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i pressemeddelelsen. 

Et friplejehjem adskiller sig fra traditionelle plejehjem ved, at det ikke er formelt tilknyttet den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Dermed har friplejehjemmet et større råderum til selv at bestemme, hvordan stort og småt bedst tilrettelægges. Danske Diakonhjem kommer til at stå for den daglige drift af friplejehjemmet, hvor beboerne allerede er begyndt at flytte ind. 

Del af noget større 

Friplejehjemmet er en del af projektet Buchwalds Bro der er en del af et større erhvervs- og boligområde på en centralt beliggende grund i Horsens, som Casa har udviklet og opfører.

Ud over friplejehjemmet opføres der i den vestlige bygning 70 lejeboliger med et samlet areal på 6.400 kvm, mens der i den østlige bygning er et højhus på 14 etager med 38 ejerboliger og et samlet areal på 4.000 kvm. I stueplan etableres erhvervslejemål.

Arkiteke på Buchwalds Bro er Arkitema, mens Niras er tilknyttet som ingeniør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126