23948sdkhjf

Øget efterspørgslen på flerbrugerhuse

Domicilbyggeri til SMV'erne er i færd med at uddø, mener man hos NCC Property Development. I stedet efterspørger virksomhederne i stigende grad flerbrugerhuse.
Flerbrugerhuse har allerede gennem en årrække været et attraktivt alternativ til byggeri af eget domicil for især små- og mellemstore virksomheder. Den udvikling er nu forstærket i slipstrømmen på krisen.

Ud over økonomiske hensyn i form af lavere driftsomkostninger og flere faciliteter for færre penge får fleksibilitet nu også flere større virksomheder til at rette blikket mod flerbrugerhuse.

- Virksomhederne arbejder i dag med meget kortere tidshorisonter og har vanskeligere ved at spå om fremtiden. Derfor er fleksibilitet blevet et nøgleord, der også kommer til udtryk i valget af ejendom, hvor vi ser en langt større efterspørgsel efter lokaler med mulighed for udvidelse eller indskrænkning med relativ kort varsel, fortæller udlejningsdirektør Allan Schouv Jakobsen fra NCC Property Development og peger på beliggenhed som en anden afgørende faktor:

- I dag er det stort set umuligt at få fat i en attraktiv adresse, hvor det som mindre eller mellemstor virksomhed er rentabelt at bygge eget domicil. Det er med til at gøre flerbrugerhusene endnu mere attraktive, da de ofte er placeret centralt i forhold til infrastrukturen. På den måde kan flerbrugerhusene som regel bidrage med både stor synlighed og gode trafikforbindelser for virksomhederne og deres ansatte.

Kontoret som strategisk redskab
Netop hensynet til medarbejderne og deres arbejdsforhold er noget, som vil fylde mere i virksomhedernes bevidsthed fremover.

Det konkluderer NCC Property Developments i sin seneste Future Office-rapport, der beskriver fremtidens tendenser inden for kontorbyggeri. Her vil bygninger og kontorer i stigende grad få karakter af et strategisk redskab internt i virksomheden.

- Både de indre og ydre rammer betyder noget, især for den yngre generation. Her skal man ikke undervurdere signalværdien i en præsentabel og centralt beliggende bygning. I et flerbrugerhus kan mindre virksomheder samtidig tilbyde de ansatte attraktive faciliteter som kantine, fitnessrum og moderne mødelokaler, der kan være med til at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, påpeger Future Office-koordinator Charlotte Nekman fra NCC Property Development.

Understøtter ansvarlig profil
Samtidig matcher flerbrugerhusene en anden af tidens tendenser, der dikterer ansvarlighed. Det gælder ikke bare inden for miljø og energi, hvor lejerne i moderne flerbrugerhuse for relativt få midler kan få gavn af bæredygtige løsninger. Fællesskabet og stordriftsfordelene i flerbrugerhusene understøtter nemlig også virksomhedernes fokus på økonomisk ansvarlighed.

- Den økonomiske situation har medført, at virksomhederne generelt udviser mere mådehold. De ønsker gode forhold og en god adresse, men ikke at være store i slaget og opføre prangende domicilbyggerier. I stedet vil man bo i øjenhøjde med kunderne og omverdenen og derigennem sende et signal om en ansvarlig profil, siger Charlotte Nekman.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203