23948sdkhjf

Fremtidens multibane i gammelt industriområde

Resultatet af arbejdet i fem teams af arkitekter, designere og producenter, som er kommet med deres bud på ”Fremtidens multibaner”, ses nu på Byens Ø i Odense.
Håndværkere arbejder i disse dage på højtryk på Byens Ø i Odense. De er i fuld gang med at opstille en moderne og alsidig multibane. Banen indvies fredag den 25. maj i forbindelse med Havnekulturfestivalen i Odense.

Den nye multibane Inside-Out er resultatet af en udviklingsproces, hvor Lokale- og Anlægsfonden samlede fem teams af arkitekter, designere og producenter, som fik til opgave at komme med deres bud på ”Fremtidens multibaner”. Inside-Out multibanen i Odense er den første, der er blevet opført. Den er designet af Mutopia Arkitekter i tæt samarbejde med producenten Lars Laj.

Skal løfte omgivelserne
Den legende, runde form skaber gode opholds- og legearealer på begge sider af kanten, så det er lige så sjovt at være ‘indenfor’ som ‘udenfor’. På banen kan der foregår flere spil og aktiviteter samtidigt, og man kan spille meget andet end fodbold på grund af de sjove former. På kanten kan man lege eller bare slappe af. Der er også mulighed for at høre musik fra højttalere i kanten.

- Der findes flere hundreder meget funktionelle, men ikke særligt kønne multibaner over hele landet. Fondens vision er, at fremtidens multibaner skal give deres omgivelser et æstetisk løft og samtidig være et alsidigt aktivitetssted, som også kan tiltrække dem, der helst vil se på. Jeg håber, at Byens Ø får stor glæde af den første af fremtidens multibaner, siger direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich.

Fakta om Byens Ø
Byens Ø skal omdannes fra et industriområde til et levende kultur- og aktivitetsområde. By- og Kulturudvalget i Odense Kommune har godkendt, at der bruges 5 mio. kr. til midlertidige aktiviteter. Multibanen og et parkouranlæg er de første aktiviteter, der etableres på Byens Ø. Hen over sommeren vil der gradvist blive etableret flere aktiviteter til glæde og gavn for byens borgere og gæster.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094