23948sdkhjf

Confac udvider ejerkredsen

Betonelementfabrikken har netop afsluttet et tilfredsstillende halvårsregnskab og kan samtidig byde velkommen til Industri Udvikling A/S som ny mindretalsaktionær.
I forlængelse af en god udvikling og et tilfredsstillende halvårsresultat styrker Confac nu samarbejdet med investeringsfonden Industri Udvikling, der konverterer lån til aktiekapital.

- Vi ser Industri Udviklings beslutning om at konvertere lån til aktier som et ’blåt stempel’, og vi byder med glæde og stolthed selskabet velkommen i ejerkredsen som mindretalsaktionærer, siger Confacs direktør Erling Holm.

En konsolidering af selskabet
I praksis er der tale om, at Industri Udvikling går ind i virksomheden som mindretalsaktionær ved at udnytte en tre-årig option på at konvertere et ansvarligt lån fra september 2010 til aktiekapital.

- Vi kunne reelt indfri hele lånet med de seneste seks måneders overskud, men vi ser et langt større perspektiv i at konsolidere selskabet og skabe en solid platform for de kommende års ekspansive tiltag i samarbejde med en god professionel investor, forklarer Erling Holm.

Han pointerer, at dialogen og samarbejdet parterne imellem har været særdeles tilfredsstillende, og han er tilfreds med, at forlovelsen nu kan udmøntes i et ægteskab.

- Kemi og forventninger matcher. Vores ønsker modsvarer Industri Udviklings forventninger om, at vi selv kan drive selskabet i den rigtige retning. Vi er enige om at samarbejdet via bestyrelsen primært skal fokusere på at udvikle og modne de fremadrettede strategiske tiltag, ligesom vi er enige om at se samarbejdet i det lange perspektiv, konstaterer Erling Holm.

Fra 0 til 100 millioner på fem år
Siden Confac i foråret 2008 så dagens lys er det lykkedes at trodse de svage konjunkturer og byggeriets afmatning med konstant vækst.

I dag beskæftiger virksomheden 46 medarbejdere og kunne i sidste regnskabsår, der blev afsluttet i september 2011, fremvise en vækst i omsætningen på 36 procent til 87 mio. kr. og et overskud på knapt 3 mio. kr.

Og Confac fortsætter væksten. Ledelsen forventer i indeværende regnskabsår at runde en omsætning på 100 mio. kr., og det netop aflagte halvårsregnskab viser nye tocifrede procentvækstrater samt et overskud på 5,4 mio. kr.

Uforløst kæmpepotentiale
Confac’s direktør roser i øvrigt Industri Udvikling for – også i relation til andre virksomheder –at gå ind som investor uden særlige beføjelser i en periode præget af stor usikkerhed.

- Ikke mindst under en lavkonjunktur ser vi det som udtryk for mod og udsyn, at Industri Udvikling vælger at investere med afsæt i tillid til virksomheden og dens ledelse samt en stærk overbevisning om virksomhedens fremtidige potentiale, fastslår Erling Holm, mens direktør Lars Buhl fra Industri Udvikling runder af:

- Trods mange advarsler om at holde os fri af investeringer i byggebranchen, så længe byggekrisen bankede byggeriet helt i bund, er det med endog meget stor tilfredshed, at vi i dag kan konstatere, at vi vurderede korrekt, da vi for halvandet år siden havde tiltro til, at Confac var et af de selskaber, der ville komme styrket ud af krisen med et uforløst kæmpestort potentiale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109