23948sdkhjf

Facebook udvider i Odense – entreprenør på plads

Selvom Facebooks moderselskab, som har skiftet navn til Meta, allerede råder over 105.000 kvm datacenter i Odense er pladsen ved at blive for trang. 

Derfor udvider it-giganten endnu en gang sit fynske datacenter, meddeler Odense Data Center på netop Facebook. 

– Vi kommer nemlig til at opføre to nye bygninger, så det samlede bygningsareal på vores campus kommer op på næsten 200. 000 kvm. Når de står færdige, så vil hele vores datacenter udgøre en samlet investering på mere end 13 mia. kr. og understøtte omkring 300 jobs, lyder det i opslaget. 

– Byggeriet starter i april, og vi forventer, at der vil være omkring 1500 beskæftiget, når det er på sit højeste, fortsætter beskeden. 

Bekræftelsen og omfanget af arbejdet er nyt. Men allerede i januar kom det frem, at Facebook gik med store udvidelsesplanerne i Odense, idet en dagsorden fra i By- og Kulturudvalget i Odense Kommune afslørede tankerne om 95.000 nye kvm til datahaller og bygninger. 

Udvidelserne vil ske på et tilkøbt areal på cirka 39 hektar, der ligger i sammenhæng med den nuværende datacentergrund, så centrets samlede område når op på cirka 92 hektar.  

Kender entreprenøren

Selve arbejdet på opførelsen af de ny datacenterbygninger udbydes til underleverandører, men styringen bliver lagt i hænderne på den irske entreprenørkoncern PM Group.

Det skriver fyens.dk, som blandt andet har snakket med kommunikationschef fra Meta, Lukasz Lindell. 

PM Group har også ansvaret for den seneste Facebook-udvidelse i Odense, en tredje datahal, der skal stå færdig i 2023. På dette 30.000 kvm store projekt hyrede den irske entreprenør danske Per Aarsleff, kunne Licitationen - Byggeriets Dagblad fortælle i oktober sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094