23948sdkhjf

Storstrømsbroen forsinkes igen-igen

Storstrømsbroens åbning for forsinkes med mindst et år fra 2. halvår 2024 til slutningen af 2025.

Det vurderer statens bygherre på projektet, Vejdirektoratet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

Baneforbindelsen forsinkes fra 2026 til "i bedste fald" 1. kvartal 2027.

Entreprenøren, det italienske joint venture SBJV, havde ellers op til nu fastholdt en forventet åbning for vejforbindelsen i 2024. En prognose, som Vejdirektoratet altså ikke er enig i.

Det skyldes dels en nylig rapport om tidsplanen for det 4,5 mia. kr. dyre byggeri samt "Vejdirektoratets erfaringer med entreprenørens hidtidige fremdrift," hedder det i pressemeddelelsen.

- Det er enormt ærgerligt, at det forventede åbningsår for færdiggørelse af byggeriet af Storstrømsbroen udskydes igen. Fremadrettet er det afgørende, at alle samarbejder med formålet at få færdiggjort byggeriet hurtigst muligt, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen. 

Den gamle bros tilstand overvåges tæt, skriver Vejdirektoratet, som vurderer, at vejtrafikken kan opretholdes minimum til og med 2025. Det er Banedanmarks umiddelbare vurdering, at togtrafikken kan køre over den gamle bro til 1. kvartal 2027.

Storstrømsboren skulle oprindeligt være åbnet i 2022 for vejforbindelsen og 2023 for jernbanen.

Fakta: Storstrømsbroen

  • Den nye Storstrømsbro forbinder Sjælland med Falster via Masnedø. Broen bliver cirka fire kilometer lang. Det gør den til den tredjestørste bro i Danmark efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.
  • Storstrømsbroen får en elektrificeret jernbane i to spor anlagt, hvor der kan køres med 200 kilometer i timen. Derudover kommer en tosporet landevej til 80 kilometer i timen samt en gang- og cykelsti.
  • Den samlede pris for projektet - inklusive nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro - er foreløbig vurderet til 4,5 milliarder kroner.
  • Det er italienske SBJV, der bygger broen for den danske stat.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188