23948sdkhjf

C.F. Møller-byggeri klar til indvielse

TrygFondens nye Familiehus ved Aarhus Universitetshospital bliver officielt indviet med H.K.H. Kronprinsesse Mary den 30. maj. Bygningen er tegnet af C.F. Møllers tegnestue.
Som en krans omslutter den hvide ydermur værelserne i Familiehuset. Ligesom for at beskytte huset lidt ekstra. For at hjælpe familier som har børn, der er langtidsindlagte på Børneafdelingen, er der blevet bygget et Familiehus ved siden af hospitalet i Skejby. De første familier begyndte allerede i maj måned 2012 at rykke ind i det 1.400 m² store, cirkelformede hus.

Huset får plads til 12 familier. En gruppe repræsentanter fra forældre til syge børn har været med til at planlægge indretningen af huset for at sikre, at det imødekommer familiernes behov. Hver familie bor i et værelse med plads til fire-fem personer. Desuden bliver der fællesrum, der giver mulighed for, at familierne kan mødes og dele deres oplevelser og frustrationer med hinanden: motionsrum, musikrum, IT-rum og legeplads.

Fælleshusets værelser indeholder eget thekøkken og bad, samt en afskærmet terrasse som vender ud mod grønne arealer. Her er der mulighed for at sidde udenfor og nyde vejret og udsigten, mens man stadig er lidt for sig selv. To af værelserne er lidt større end de andre og kan blandt andet bruges af handicappede.

Arkitektfirmaet C.F. Møller har tegnet det cirkelrunde hus. Hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland indgik i 2009 en aftale med TrygFonden og De små Glæders Legat om finansiering af et familiehus. Fondene har støttet byggeriet med henholdsvis 27,2 mio. kr. og 2,5 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125