23948sdkhjf

Investerer 200 millioner - Coop-kæde åbner 10 nye butikker om måneden

Den største udrulning af en ny butikskæde nogensinde. Sådan betegner detailhandelsvirksomheden Coop en ny satsning, hvor der i løbet af 2022 åbner cirka 10 butikker hver måned i den nye kæde Coop 365discount.

Det skriver kæden i en pressemeddelelse.

Der er tale om en investering på cirka 200 millioner kr. i år. Pengene skal give kæden, som i dag består af cirka 70 butikker, hele 120 nye butikker i løbet af de næste 12 måneder, så der ved slutningen af året er 190 Coop 365discount-butikker. 

Coop lancerede Coop 365discount i 2020, hvor en række Fakta-butikker blev ombygget og genåbnet under det nye navn. De fleste af de nye butikker, som skal åbnes i år, er da også nuværende Fakta-butikker, der udvides og moderniseres. 

Desuden vil butikker fra Coops andre kæder, der passer ind i det nye grønne koncept, konverteres til Coop 365discount. Desuden er der interesse fra mange selvstændige brugsforeninger for at åbne Coop 365discount-butikker efter, at de første er åbnet med gode erfaringer, lyder det også fra Coop.

Men der vil også komme mange helt nyopførte butikker til. Coop Ejendommes byggeplaner omfatter 25 helt nye butikker. 

Fakta fortsætter som selvstændig kæde med landsdækkende markedsføring, og vil fortsat omfatte over 200 butikker.

Bæredygtige byggeplaner

På byggefronten annoncerede Coop Ejendomme i december sidste år et nyt byggeprogram med en række krav til byggeriet af butikker i kæderne SuperBrugsen og Coop365.

Kravene indebærer blandt andet, at alle nye butikker skal kunne bæredygtighedscertificeres efter DGNB-ordningen. De anvendte komponenter skal kunne genanvendes og være fri for PVC, mens materialer og affald ikke skal transporteres længere end nødvendigt. Dertil skal alt byggeaffald og øvrige overskydende materialer sorteres med henblik på genanvendelse, mens alle butikker bliver energioptimeret og fri for skadelige klimagasser i køleanlæg.

Endelig skal nye Coop365- og SuperBrugsen-butikker opføres for eksempel i en kombination af træ og murværk på facaderne, der sikrer minimalt vedligehold.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125