23948sdkhjf

14.000 kbm sand baner vejen til Randers’ Flodby og nye havn

Med en skovlfuld sand er der skudt gang i et af de største anlægsprojekter i ny Randers Kommunes historie; Ny Havnevej. Forbindelsen gennem det sydlige Randers til Randes Fjord vil give adgang til den nye Randers Havn og er væsentlig for realiseringen af det storstilede byudviklingsprojekt Flodbyen på byens nuværende havnearealer. 

Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Med igangsætningen af arbejdet venter nu rigtig mange flere skovlfulde sand på området ved Ørneborgvej. Her er bløde jordbundsforhold, der betyder, at der skal skovles omkring 14000 kbm sand, så jorden kan sætte sig. Forventningen er, at den vil synke omkring 46 cm før vejen kan anlægges på stedet. 

Selve anlægsprojektet med etableringen af Ny Havnevej kommer i udbud i starten af 2022, og vejen ventes køreklar i slutningen af 2022 eller starten af 2023. 

Randers Kommune har afsat i alt 45 mio. kr. til etablering af Ny Havnevej. Hertil kommer 15 mio. kr. fra Randers Havn til de dele af vejen, der anlægges på havnens område. 

Fremtidssikring af infrastrukturen 

Ny Havnevej bliver koblet på det overordnede vejnet ved krydset Grenåvej/Clausholmsvej. Og vejen skal etableres således, at den i fremtiden kan blive direkte forbundet med en kommende Klimabro.

– Den nye havnevej sikrer en god vejforbindelse til E45, og den vil bidrage til at forbedre og fremtidssikre infrastrukturen til og fra Randers Havn - ikke mindst når havnen flytter sine aktiviteter længere mod øst og efterlader de nuværende arealer til udvikling af Flodbyen, siger Daniel Madié, der er bestyrelsesformand for Randers Havn, i pressemeddelelsen. 

Når både havnevejen og klimabroen er færdigbygget vil det medføre en markant aflastning af trafikken omkring Randers Bro.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11