23948sdkhjf

Nyt autismecenter i Fredericia står klar i 2024

I foråret 2024 kan 21 borgere, som har en autismediagnose til fælles, flytte ind i deres nye boliger på Nymarksvej i Fredericia. 

Planerne for byggeriet af det nye autismecenter til 86 mio. kr. blev godkendt af regionsrådet i Region Syddanmark kort før jul, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

I alt tæller byggeriet 3.000 kv. Det fordeler sig på boliger, fællesarealer, servicearealer og tilknyttede medarbejderrum, ligesom der også bliver lavet aktivitets- og samværscenter og en centerbygning til autismecenterets administrative personale.

Forskellighed tænkt ind i byggeriet

Autismecenter Syddanmark er regionens tilbud til borgere med autisme med afdelinger flere steder i regionen. Med de nye bygninger i Fredericia kan endnu flere borgere få gavn af autismecenterets højt specialiserede tilbud.

Borgernes behov kan være meget forskellige, og det er netop tænkt ind i byggeriet.

– Der bliver en variation i udformningen, der kan imødekomme de behov, der er i forhold til større eller mindre grad af støtte i hverdagen. Tre af boligerne bliver eksempelvis bygget, så de er helt adskilt fra de fællesområder, der er, forklarer formand for Region Syddanmarks Anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) i pressemeddelelsen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109