23948sdkhjf

Niras vinder rammeaftaler til en halv milliard i hovedstaden

Niras er sammen med underrådgiver Jacobs blevet tildelt to rammeaftaler på tværs af Metroselskabet og Hovedstadens letbane.

Begge rammeaftaler løber over otte år og omhandler henholdsvis Civil Works og Transportsystemer & Baneteknik. Med en anslået værdi på henholdsvis 150 mio. og 300 mio. kr. er der tale om rammeaftaler i den helt store skala, oplyser rådgiverfirmaet i en pressemeddelelse. 

– Tildelingen af disse rammeaftaler er et stort skridt fremad for Niras. Metroselskabet er en ny kunde for os, mens vi har en del erfaring med at arbejde for Hovedstadens Letbane fra Ring 3 projektet, fortæller direktør for Infrastruktur i Niras, Carsten Heine Lund, i pressemeddelelsen.

Læs mere om opgaven og Niras tilgang til arbejdet på Building Supplys søstermedie Licitationen:

Niras vinder aftaler om metro og letbane for 450 mio. kroner 

Opgaverne under rammeaftalerne kan blandt andet omfatte rådgivning i forbindelse med udvikling af nye metro- og/eller letbanestrækninger, projekteringsopgaver samt vedligeholdelse af eksisterende anlæg. Fagområderne omhandler blandt andet tunneler, geoteknik, linjeføring, elektriske og mekaniske installationer, stationer, jernbane sikkerhed, kørende materiel, kørestrøm og miljøforhold.

Kulminationen på flere års indsats

Særligt for tunnelteamet i Niras er rammeaftalerne et foreløbigt højdepunkt på den udviklingsrejse man har været på de sidste fem år. 

– Vi fik vores første egentlige tunnelprojekt med Damhusledningen, og lige siden har vi arbejdet på at opbygge vores kompetencer på området gennem en række andre tunnelprojekter til skybrudssikring som eksempelvis Kalvebod skybrudstunnel og en tilsvarende tunnel i Malmø. Og nu står vi et sted, hvor vi er fuldt ud i stand til at klare de helt store tunnelprojekter, udtaler Christoffer Truelsen, Vice President for tunnelområdet i Niras.

Af kommende opgaver, der potentielt skal løses under rammeaftalerne kan nævens forlængelse af metroen i Nordhavn og en ny metro til Lynetteholmen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156