23948sdkhjf

Et halvt års dokumentationsarbejde bonner ud for elementproducent

Betonelementproducenten Spæncom er nu klar med de første to miljøvaredeklarationer, måske bedre kendt som EPD’er (Environmental Product Declaration) for deres huldæk produceret på selskabets fabrik i Vemmelev. 

– Vi har arbejdet med vores første EPD’ere i cirka et halvt år og brugt mange ressourcer på at få et overblik over vores forbrug af råmaterialer, energi med mere, fortæller adm. direktør Magnus Ström i en pressemeddelelse om processen.

Han tilføjer, at firmaet først og fremmest fokuserer på reducering af eget spild, og herefter kigger på muligheder for genanvendelse. 

– Vi genbruger nu 10 pct. af grusvolumen i vores huldæk fra Vemmelev. Det valgte niveau af nedknust materiale vil muliggøre, at alt vores eget betonaffald genbruges. Derudover har vi udviklet på vores betonrecepter til huldæk, så vi pt. har reduceret CO2 udledningen med 6 pct., uddyber Magnus Ström. 

Det genanvendte materiale er - som Licitationen beskrev sidste år – rester, der hugges af, når elementer skal tilpasses kundernes bestilling med huller til faldstammer eller tekniske installationer. 

Genanvendelse på fabrikken i Vemmelev er ét af flere tiltag, hvor Spæncom arbejder med et bæredygtigt sigte. Listen tæller også optimering af selskabets betonrecepter på de forskellige betonelementer, opskriften som elementerne er lavet ud fra, samt betonelementer med Aalborg Portlands CO2-reducerede cement, FutureCem.

Følger bæredygtighedsstrategien

– Dette er endnu et delmål, som vi har nået i vores bæredygtighedsstrategi, udtaler adm. direktør Magnus Ström.

Spæncom melder således, at man fortsætte vil arbejdet med EPD’erne og som næste step få udarbejdet miljøvaredeklarationer for de resterende huldækstørrelser, vægge og facader samt udarbejde projektspecifikke EPD’er.  

For at kunne udgive en EPD skal den verificeres af en uafhængig tredjepart. Det er EPD Danmark, der har kontrolleret og godkendt Spæncoms to første af slagsen.

Spæncom kort:

Spæncom producerer betonelementløsninger inden for alt fra kontordomiciler, etageboliger, produktions- og lagerhaller, kulturbyggerier til skoler, p-huse, stadioner og tanke.

Firmaet beskæftiger cirka 570 medarbejdere i Danmark fordelt i Aalborg, Kolding, Hedehusene ved København og Vemmelev mellem Korsør og Slagelse. 

Spæncom er en del af industrikoncernen Consolis Gruppen, der leverer præfabrikerede betonelementløsninger til bygge- og forsyningssektoren og har mere end 10.000 medarbejdere i 17 lande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141