23948sdkhjf

Per Aarsleff vinder cirkelrundt kultur- og havnebad

Der skulle en ekstra budrunde og et eftersyn af projektet til, men nu får Frederikssund sit længe ventede, flydende kultur- og havnebad. Det skriver Frederikssund Kommune på sin hjemmeside. 

Per Aarsleff er godkendt som totalentreprenør på det flydende projekt af byrådet i Frederikssund Kommune, og Kultur- og Havnebadet står efter planen klar i forsommeren 2023. 

- Vi glæder os til samarbejdet med Frederikssund Kommune om det nye Kultur- og Havnebad. Et spændende projekt, der involverer en lang række af de specialkompetencer som vi har ”in-house” i Aarsleff, siger Rene Kold Søndergaard, afdelingsingeniør i Per Aarsleff, i pressemeddelelsen. 

Frederikssund Kommune har sammen med Frederikssund Ny Initiativråd og A.P. Møller Fonden gennemført totalentreprenørudbuddet, som Per Aarsleff nu har vundet. Det er fortsat Emcon, der er bygherrerådgiver, og Christensen og Co, som har tegnet projektet, er underrådgiver. 

Udbuddet er foregået som en omvendt licitation, hvor der på forhånd er fastlagt en sum, som projektet skal holde sig inden for. Der blev derfor alene budt på kvalitative underkriterier. 

Nu skal Per Aarsleff i gang med at udarbejde en plan for projektet, som byrådet får fremlagt til godkendelse i juni 2022. Forventningen er, at byggeriet kan gå i gang i sommeren 2022 og stå færdigt i forsommeren 2023. 

Cirkelformet bygning i bæredygtige materialer 

Kultur- og Havnebadet kommer til at ligge bynært ved indsejlingen til Frederikssunds tidligere industrihavn, hvor det giver de badeglade gode forhold for en dukkert i havet både sommer og vinter. Bygningerne skal desuden være et nyt mødested og vartegn for kommunen, som kan samle borgerne. 

Det bliver bygget af bæredygtige materialer og får form som en cirkel, der flyder på fjorden. Det vil blive beklædt med træ, der falder flot ind i naturen, som omgiver havnebadet. Træet vil med tiden ændre sig, så det får en farve, der minder om sølv. 

Vinderne af kultur- og havnebadet blev udpeget tilbage ved indgangen til 2018, hvor et enigt bedømmelsesudvalg kårede Christensen og Co Arkitekter, Moe og Marianne Levinsen Landskab som vinder af konkurrencen om det nye havnebad, som en gruppe af frivillige siden 2013 har arbejdet på at realisere. 

Forsinkelse og ændret udbudsform 

Siden blev projektet forsinket, da det ikke lykkedes at finde en hovedentreprenør ved første udbudsrunde i 2019. Derefter blev der kigget nærmere på projektet i samarbejde med bygherrerådgiveren, og med det nye udbud er det nu lykkedes at finde en totalentreprenør.

 

Forsinkelsen betød, at Friluftsrådets tilsagn fra 2016 om at støtte projektet med 300.000 kr. udløb. Frederikssund Ny Initiativråd, der deltager i projektets styregruppe, har derfor indsendt en fornyet ansøgning om støtte, som Friluftsrådet har valgt at imødekomme. Midlerne skal bruges til at etablere et maritimt støttepunkt i forbindelse med Kultur- og Havnebadet således at flere brugere og foreninger får mulighed for at få oplevelser i forbindelse med Kultur- og Havnebadets placering i fjorden og naturen. 

Kultur- og Havnebadet er ligeledes støttet af A.P. Møller Fonden med 8,2 mio. kr. 

Der er desuden søgt om fornyet tilladelse fra Kystdirektoratet til opførelsen af Kultur- og Havnebadet. Tilladelsen forventes at komme i første kvartal 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125