23948sdkhjf

Ekstra indsats mod seksuel chikane i byggeriet - ny hjælp til virksomhederne

Arbejdstilsynet sætter ekstra fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i bygge- og anlægsbranchen. Redskabet er en målrettet vejledningsindsats, der skal hjælpe virksomhederne med at forebygge krænkelser. 

– Der er kommet større fokus på seksuel chikane i Danmark i de seneste år. I Arbejdstilsynet vil vi være med til at støtte op om den udvikling ved i højere grad at hjælpe virksomheder med at forebygge, at seksuel chikane og andre krænkende handlinger opstår på arbejdspladsen, fortæller tilsynschef Lars Toft Pedersen i en pressemeddelelse. 

Skal motivere til forebyggelse

Når Arbejdstilsynets tilsynsførende besøger virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen, vil de, ved siden af det almindelige grundtilsyn, motivere til at forebygge seksuel chikane og andre krænkende handlinger ved at informere om emnet, give gode råd og pege på relevante værktøjer. Det gælder for alle grundtilsyn i brancherne fra midt i oktober 2021. 

– Tilsynsførende oplever, at man i virksomheder har svært ved at tale om seksuel chikane og andre krænkende handlinger. Det er en stor barriere, hvis problemet skal forebygges, fordi vi alle har forskellige grænser for, hvad vi oplever som krænkende, fortæller Lars Toft Pedersen og uddyber:

– Et vigtigt første skridt er at tage snakken om grænser, god adfærd og omgangstone på ens arbejdsplads. I vejledningsindsatsen vil vi blandt andet inspirere og hjælpe virksomhederne til at sætte den dialog i gang.

Seksuel chikane og andre krænkende handlinger på arbejdspladsen er et alvorligt arbejdsmiljøproblem, som arbejdsgivere skal forebygge og håndtere. Det gælder, uanset om den kommer fra kollegaer, ledere, kunder eller andre, som medarbejdere har kontakt med. 

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125