23948sdkhjf

Sejr i Hamburg: C.F. Møller vinder fremtidens by ved vandet

HafenCity Hamborg er Europas største byudviklingsprojekt i en indre by og fungerer som prototypen for fremtidens europæiske by ved vandet.

Den danske arkitektvirksomhed C.F. Møller Architects bidrager til udviklingen med et bæredygtigt byggeri, "der vil fungere som en social markedsplads for mennesker, indhold og idéer og danne ramme for morgendagens uddannelsesinstitution", som det lyder i en pressemeddelelse.

Det nye byområde Hafencity ved Elben i Hamborg sætter nye standarder i og uden for Europa med en ambitiøs byudvikling, der imødekommer både lokale behov og globale krav.

157 hektar

På et areal på 157 hektar er en levende by med maritim atmosfære ved at tage form. Området kombinerer arbejdspladser og boliger, uddannelse, kultur og fritid, turisme og detailhandel på en måde, der er anderledes end traditionelle bykerner domineret af kontorer og butikker.

- Vi ser dette projekt som en stor mulighed for på den ene side at skabe et eksempel for kommende bæredygtighedsinitiativer, der viser, hvordan bygninger kan tænkes ressourcebevidst og omsættelige, siger Julian Weyer, partner og arkitekt, C.F. Møller Architects, i pressemeddelelsen.

Prominent placering

Han fremhæver også, at det på den anden side også handler om at designe et attraktivt og moderne lærings- og arbejdsmiljø.

- Projekter skal fremme kommunikation og fællesskab, og også give offentligheden mulighed for at drage fordel af den prominente placering ved Elben. Det er derfor en stor fornøjelse for os at realisere dette skelsættende projekt sammen med Patrizia og Medical School Hamburg, siger Julian Weyer.

Internationale standarder

Målet er at sætte internationale standarder for konceptuel og arkitektonisk kvalitet. C.F. Møller Architects bidrager til dette med vinderforslaget til en bæredygtig bygning med det medicinske universitet Medical School Hamburg (MSH) og kontorer i samme byggeri.

Byggeriet er kendetegnet ved høj grad af fleksibilitet, hvilket øger mulighederne for fremtidig tilpasning og lang levetid. Projektet er udpeget som vinderforslaget i en international arkitektkonkurrence arrangeret af MSH, Hamborgs ministerium for urban udvikling, Patrizia og HafenCity. I alt seks arkitektvirksomheder deltog i konkurrencen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109