23948sdkhjf

Mismodig melding: Malermestre mangler mange malersvende

Malerfaget har haft god fremgang i 2021. Men det ser nu ud til at være slut, fordi malermestrene ikke kan skaffe den nødvendige arbejdskraft.

Malermestrenes forventningerne til 1. halvår 2022 er nemlig decideret negative, viser ny konjunkturanalyse fra Danske Malermestre.

Udmeldingen kommer efter en fin fremgang i omsætningen i malerfaget i løbet af 2021. Både i 1. og 2. halvår har netto 14 pct. af virksomhederne haft en fremgang i omsætningen i forhold til 2020. Til gengæld ser det nu ud til at være slut, og det skyldes især mangel på arbejdskraft. Forventningerne til 1. halvår 2022 er decideret negative.

Undersøgelsen bygger på svar fra 158 malervirksomheder med en samlet beskæftigelse svarende til cirka 25 procent af malerfaget.

Meget lav ledighed

Direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg forklarer, at det er set før, at malervirksomhederne har haft negative forventninger ved begyndelsen af et nyt år, og at disse forventninger siden er ”gjort til skamme” af en positiv udvikling. Det skyldes, at besvarelserne påvirkes af den almindelige sæsonudvikling.

- Men situationen denne gang er markant anderledes, idet ledigheden blandt malersvendene er usædvanligt lav samtidig med, at hele 38 pct. af malervirksomhederne i december 2021 siger, at deres aktiviteter er begrænset af mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger Ole Draborg.

Det tætteste man kommer på det niveau i en december måned, var i 2006, hvor 27 pct. af malervirksomhederne var begrænset af mangel på kvalificeret arbejdskraft. Og ledigheden var i december 2021 3,75 pct. eller det halve af ledigheden på samme tidspunkt i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125