23948sdkhjf

Banedanmark udskyder stationsbyggeri – ingen bud levede op til kravene

Stik imod planen bliver Stilling Station ikke genåbnet næste år. 

Forklaringen er, at ingen bud levede op til kravene i det netop afsluttede udbud for byggeriet af stationen mellem Aarhus og Skanderborg, det oplyser Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Banedanmark har nu udskudt genåbningen, og der er ”tidligst muligt at åbne en ny station i Stilling i 2025”, lyder det fra Banedanmark. 

Tidshorisonten hænger sammen med, at der fra 2023 til 2025 kommer der til at være et historisk højt aktivitetsniveau mellem Aarhus og Fredericia på grund af elektrificeringen af jernbanen og udrulningen af et nyt, digitalt signalsystem. Og det ifølge Baneikke er det ikke muligt at anlægge en helt ny station samtidig med gennemførelsen af to så store projekter.

Den nye station bestå af:

 Nye 90 meter lange og 2,5 meter brede perroner på begge sidder af sporet
 Adgangsveje til begge perroner
 Asfaltsti mellem den vestlige perron og den gamle stationsbygning på Stationsvej.

Skanderborg kommune etablerer:

 Forplads samt parkeringsareal langs banen på Østervej
 Et stisystem bag vaskehallen syd for banen i samarbejde med SuperBrugsen

 – Jeg har sagt til Transportministeren, at vi har en klar forventning om, at udbudsprocessen hurtigt kommer på skinner igen, så vi får en løsning i Stilling. Det er min klare forventning, at ministeren og de øvrige partier på Christiansborg, som står bag beslutningen om genåbningen, arbejder på at undgå yderligere forsinkelser, lyder det fra borgmester Frands Fischer i pressemeddelelsen fra Skanderborg Kommune.

Åbning af Stilling Station betyder, at det bliver muligt for passagerer at benytte regionaltog mod Aarhus H og mod Herning/Skjern via Skanderborg. Der er lavet vurderinger af passagergrundlaget, som forventes at være cirka 400 påstigere pr. dag i 2027.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.234