23948sdkhjf

Wissenberg vinder renovering af 1.000 gårdhuse

De unikke gårdhuse i Albertslund Syd kan se frem til at få et markant løft. Bo-Vest har netop fundet sit vinderteam blandt 23 ansøgere.
Onsdag klokken 15 faldt afgørelsen i projektkonkurrencen om en renovering af gårdhusene i Albertslund Syd.

Det var en enig dommerkomite, der pegede på forslaget fra Wissenberg i samarbejde med Vandkunsten, Lise Gamst, Ecosisterna Urbano, Transolar, Imgaine Envelope, Daniel Wedel fra Soul Food, Simon Austin og Mar Vacher.

Opgaven for konkurrencedeltagerne har været at finde det bedste forslag til renovering af husene og give idéer til en byarkitektonisk vision for forbedring af Albertslund Syd.

- Forslaget skilte sig ud, fordi det gennem forandring, fornyelse og forstærkning formår at bevare de grundlæggende og genkendelige kvaliteter i Albertslund Syd, fortæller formand for bedømmelsesudvalget Vinie Hansen.

Hun oplyser, at der snarest vil blive indgået kontrakt med Wissenberg med henblik på igangsætning af den videre projektudvikling. Selve renoveringsarbejdet forventes at starte i 2014.

En overbevisende gendigtning
Karl Neumann, formand for Albertslund Boligselskab, glæder sig til det videre samarbejde med vinderne og udtaler:

- Forslaget fra Wissenberg vil give både de nuværende og kommende beboere mulighed for at bo i en levende bydel, hvor såvel fællesskab som privatliv er en del af hverdagen.

Også Albertslund Kommune ser frem til den udvikling, der vil finde sted i Albertslund Syd, når renoveringen starter.

- Arkitektkonkurrencen er startskuddet til en transformation af Albertslund Syd. Det vindende projekt er en overbevisende gendigtning af Albertslund Syds unikke by- og boligkvaliteter. En gendigtning ind i en bæredygtig fremtid, siger borgmester Steen Christiansen.

Vinderprojektet kan sammen med fire andre forslag ses i Rådhusets forhal frem til den 23. juni.

Om konkurrencen
Konkurrencen er udskrevet af Bo-Vest på vegne af de to boligorganisationer Albertslund Boligselskab og Vridsløselille Andelsboligforening. Ved en prækvalifikation blev de fem teknikerteams udvalgt til at deltage i konkurrencen blandt i alt 23 ansøgere. De to boligorganisationer og Albertslund Kommune har ydet økonomisk tilskud til gennemførelse af konkurrencen.
De fem udvalgte teknikerteams afleverede den 20. april hver deres forslag. Forslagene er bedømt af en komite bestående af fagdommere og lægdommere.

Som fagdommere i bedømmelseskomiteen har følgende personer deltaget:
Professor og arkitekt Christoffer Harlang, arkitekt Torben Dahl, landskabsarkitekt Marianne Levinsen og ingeniør Jørgen Nielsen.

Som lægdommere har deltaget:
Bborgmester Steen Christiansen, Bo-Vest direktør Ulrik Brock-Hoffmeyer, formændene fra de to boligorganisationer Vinie Hansen og Karl Neumann samt beboerrepræsentanter fra de tre boligafdelinger; Lars Bremer, Eigil Boel, Per Larsen og Rein Rubenkamp.

Læs dommerbetænkningen på www.bo-vest.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094