23948sdkhjf

Domea vil have mindre tegnestuer med i flerårigt udbud

Der skal være plads til, at mindre arkitektvirksomheder også får en plads om bordet. Det gavner vækstlaget – og det er der brug for. Det mener Mette Mogensen, by- og boligudviklingschefen i Domea.dk, der for nylig offentliggjorde et rådgiverudbud for sine kommende bygge- og renoveringsopgaver.

Det skriver den store bygge- og boligadministration i en pressemeddelelse.

Udbuddet er en rammeaftale, som henvender sig til arkitektvirksomheder i både Øst- og Vestdanmark, har en samlet værdi på op til 125 mio. kr. Den udstikker rammerne for, hvad man som arkitekt skal leve op til, hvis man vil gøre sig gældende i konkurrencen om at komme med på nogle af de almene bygge- og renoveringsopgaver, som Domea.dk i de kommende år udfører for sine kunder.

Domea.dk’s byggeafdeling har i alt mere end 200 igangværende bygge- og renoveringsprojekter til en samlet anlægssum af cirka 12 milliarder kroner.

Nye arkitekter skal til fadet

En af de ting, der bliver lagt vægt på i udbuddet, er som nævnt, at de store etablerede arkitektvirksomheder også tager nystartede – og ofte mindre – tegnestuer med ombord på holdet.

- For det første har byggebranchen generelt et behov for at understøtte, at nye arkitekter kommer til fadet. De skal have en chance for at bidrage med det, de kan – og det vil vi gerne slå et slag for, siger Mette Mogensen og fortsætter:

- Samtidig har vi også som en af de store bygherrer herhjemme en interesse i hele tiden at være nysgerrige på, hvordan fremtidens almene boliger ser ud. Og her tror vi på, at også de mindre tegnestuer kan være med til at bringe nye ideer og tanker ind.

Udvikling af nye boformer

Ifølge by- og boligudviklingschefen handler det både om udvikling og inddragelse af nye boformer, men for eksempel også om forståelsen for, hvordan boligen må ændre sig i takt med, at nye vaner og familiemønstre vinder frem.

- Det er tankevækkende, at langt de fleste boliger stort set ser ud, som de gjorde for 20-30 år siden, samtidig med at vores liv og familiemønstre har ændret sig markant. Det kalder på, at vi er opsøgende og nysgerrige. Også i udformningen af vores boliger og vores byrum, siger hun.

Rammeaftalen løber i en periode på tre år, og op til fem teams i henholdsvis Øst- og Vestdanmark kan potentielt komme i betragtning som deltagere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079