23948sdkhjf

AP Pension i milliardinvestering i kæmpe byudvikling

Pensionsselskabet AP Pension og datterselskabet AP Ejendomme er valgt som partner og investor i arealudviklingsselskabet, der skal udvikle det 59 hektar store Flodbyen Randers centralt i den kronjyske hovedby. 

Det offentliggjorde Randers Kommune og pensionsselskabet ifølge JP Randers på et pressemøde onsdag. 

Bydelen etableres omkring de eksisterende havnearealer, som bliver ledige, når havnen flytter længere mod øst. Flodbyen Randers får 335.500 kvm bebyggelse og 7-8000 indbyggere i den centrale del af Randers og ændrer dermed byens udtryk og rykker den tættere på Gudenåen og Randers Fjord.

Omfanget gør ifølge parterne byudviklingen til den hidtil største af sin slags i Jylland. Og AP Pension foretager hermed en milliardinvestering i Randers, har AP Pension oplyste i en pressemeddelelse tidligere på ugen. 

I første omgang får arealudviklingsselskabet ansvaret for at realisere de første to etaper på cirka 24 hektar og med i omegnen af 170.000 etagemeter.

Årtiers udvikling forude

Udviklingsplanen for Flodbyen Randers blev vedtaget politisk i september 2020. Siden blev det fastlagt, at kommunen ville søge en partner til at indfri potentialet i havnearealet inden for rammen af et arealudviklingsselskab, og i maj sidste år inviterede kommunen med et udbud alle til deltage i arealudviklingsselskabet.

Arealudviklingsselskabet kommer til at fungere på den måde, at Randers Kommune skyder arealerne ind i selskabet, mens investoren kommer med kapital svarende til værdien af arealerne. Herefter får arealudviklingsselskabet til opgave at byggemodne og videresælge de enkelte byggefelter, lød beskrivelsen i forbindelse med udbuddet. Der fremgik det også, at Randers Kommune vil eje 49 pct. af selskabet, mens investoren ejer de resterende 51 pct.

De to første eteaper, som arealudviklingsselskabet skal realisere, er Brotoften, Busterminalen og Bolværksgrunden (etape 1) samt Nordhavnen og Toldbodgadekvarteret (etape 2).

Det samlede projekt med fire etaper forventes realiseret over de kommende cirka 50 år afhængig af udviklingen i de økonomiske konjunkturer undervejs. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128