23948sdkhjf

Aarhus forvandler 25.000 kvm beton til bakket bypark

Pier 2 på Aarhus Ø, området bag Navitas og Bestsellers hovedkontor på Aarhus' bynære havneareal, er i gang med at blive forvandlet fra grå betondæk til 25.000 kvm grøn bypark.

Der er allerede anlagt bakketoppe og kuperet terræn på Pier 2, der til foråret vil blomstre med danske vildeng blomster. Desuden er der plantet 250 planter og træer, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Byparken er i første omgang midlertidig for at undersøge, hvad der fungerer i forhold til planter, faciliteter og aktiviteter. Det skal undersøges i samarbejde med beboere og gæster på Aarhus Ø den kommende tid. 

– Aarhusianerne bruger flittigt byens grønne åndehuller og parker. Det betyder meget, at vi nemt kan komme ud og nyde og bruge naturen i hverdagen. Derfor glæder jeg mig også til at være med til at plante den nye bypark på Aarhus Ø, siger Steen Stavnsbo, rådmand, Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen om de sidste træer, der skal planes i området. 

Byparken etableres med flere genbrugte materialer. Bakkerne består af sand fra havbunden, og stierne er gammelt asfalt.

Nogle af de fældede poppeltræer fra Ringgaden i Aarhus får også nyt liv i byparken. Stammerne vil blive lagt, så de både bliver nyt hjem for små biller og insekter, samtidig med at de kan bruges til ophold. Det er planen, at poppeltræernes kroner skal bruges i et kvashegn, som afgrænser et hundeluftningsareal.

Fakta: Bypar på Pier 2 

• Pier 2 er 25.000 kvm, hvilket svarer til fem gang Store Torv og Lille Torv til sammen. 
• Bakketoppene plantes med hjemmehørende arter, der kan klare det maritime miljø: Krybende gråris, bævreasp, skovfyr, engriflet hvidtjørn, slåen, klitrose, æblerose. 
• Jordbrugets Uddannelsescenter og Byen Blomstrer har begge arealer, som de er ansvarlige for i byparken. Byen Blomstrer har plantet hjemmehørende og biodiversitetsvenlige planter. Jordbrugets Uddannelsescenter har planer om at bruge deres områder til formidling og undervisning i biodiversitet og planter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094