23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder totalentreprise i Holbæk

Tre entreprenører er blevet til én på tredje etape af Vestsjællands Almene Boligselskabs (VAB) boligbebyggelse Vølund i Holbæk. 

Vinderen af de 30 nye boliger JJ Tømrer og Snedker fra Jyderup, som vandt totalentreprisen i konkurrence med  Dansk Boligbyg og STB Byg, skriver sn.dk.  

Projektet på 2.240 kvm opføres som rækkehusbebyggelse og tæller 20 torumsboliger på 67 kvm plus 10 trerumsboliger på 90 kvm. 

Byggeriet forventes ifølge referatet fra seneste møde i Økonomiudvalget i Holbæk Kommune igangsat i april 2022 og forventes færdig omkring 1. september 2023.

Prisen stiger trods besparelser

Ifølge Karsten Krüger, adm. direktør i VAB, er håndværkerudgifterne i processen vokset fra forventet 28 til 31 mio. kr. 

På grund af de høje bygge- og anlægsomkostninger er der fundet besparelser, blandt andet i bebyggelsens udseende – herunder på materialevalget. Facaderne bliver således i tegl i stedet for træ og taget ændres fra fladt tag til sadeltag med eternitbeklædning. 

Trods besparelser på er den samlede anskaffelsessum i skema B, som VAB søger om kommunal godkendelse af, ligeledes vokset med en god million til 52,4 mio. kr. 

Boligbebyggelsen Vølund er opført på en grund, der frem til 2006 husede Danish Crowns opskæringsafdeling. Etape et med 93 boliger og etape to med 54 boliger stod klar i henholdsvis november 2018 og august 2020. STB Byg fra Vejle har stået for opførelsen af de to første etaper.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313