23948sdkhjf

Kommune dropper skøjtehal - priserne er steget 25 pct.

Kraftigt forhøjede materialepriser får betydning for endnu et kommunalt projekt. Denne gang i Tårnby Kommune på Amager, som har valgt at udskyde projektet med at få bygget en nye skøjtehal.

Priserne er steget 25 pct. de sidste fire måneder, lyder forklaringen i en pressemeddelelse fra kommunen.

Beslutningen om at udskyde projektet er truffet baggrund af anbefaling fra bygherrerådgiver, Tegnestuen Mejeriets, og Teknisk Forvaltning. 

Anbefalingen fra rådgiver lyder ifølge kommunen, at det nuværende udbud bør stoppes, og at man bør afvente, at byggebranchen har tabt noget af pusten, og materialepriserne har fundet et mere naturligt leje.

Prispressede kommuner

Sagen i Tårnby Kommune er den seneste i en række større og mindre kommunale byggerier og projekter, som bliver sat på pause grundet stigende materialepriser.

Som Licitationen beskrev i sidste uge skød Helsingør Kommune en ny svømmehal til 111 mio. kr. til hjørne - trods en underskrevet kontrakt.

Også i Køge Kommune så politikerne sig nødsaget til at udskyde anlægsprojekter for 75,8 mio. kr.

Projektet for den nye skøjtehal skulle have været sendt i EU-udbud mandag den 7. februar. Selve byggeriet skulle efter planen have været sat i gang i december i år og stået klar til aflevering i februar 2024.  

Pris alt for høj til budgettet

– Vi har bestemt ikke droppet opførelsen af den nye skøjtehal, men under de nuværende omstændigheder kan vi se, at den endelige pris kommer til at være alt for høj i forhold til det oprindelige budget, udtaler borgmester Allan S. Andersen i pressemeddelelsen. 

– Flere offentlige bygherrer og almennyttige boligforeninger må annullere udbud eller opsige samarbejdet med entreprenører, inden selve byggeriet starter, på grund af de for høje priser, lyder det også fra borgmesteren. 

Han understreger, at den eksisterende ”gamle” skøjtehal fortsætter, indtil opførelsen af den nye er en realitet. 

Klar når priser stabiliserer sig 

Fortsætter prisstigningerne, er det rådgiver, Tegnestuen Mejeriets opfattelse, at Tårnby Kommune vil kunne forvente store ekstrakrav fra totalentreprenøren, såfremt projektet sættes i gang allerede nu. 

For ikke at tabe det arbejde, der allerede er udført, på gulvet, anbefaler rådgiver at udarbejde et dispositionsforlag. Således vil Tårnby Kommune være klar til at gå i udbud, når priserne har stabiliseret sig.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078