23948sdkhjf

Nordisk teknikentreprenør holder kursen i Danmark

Ligesom i efteråret lyder det fra GK Danmark, den norske teknikentreprenør GK’s danske afdeling, at forretningen i 2021 præsterede stabilt i tråd med med forventningerne, samt at teknikentreprenøren styrker sin position på det danske marked. 

GK Danmark havde ifølge endnu ikke offentliggjorte regnskabstal driftsindtægter på 554 mio. norske kr. i 2021 mod 594 mio. norske kr. året før. Der var også tilbagegang i selskabets driftsresultat (EBITDA) var 8 mio. norske kr. (9 mio. norske kr.) og i resultat før skat 6 mio. norske kr. (7 mio. norske kr.). 

Ordrereserven i den danske gren af teknikentreprenøren voksede derimod til 199 mio. norske kr. fra 134 mio. norske kr. i 2020.

Resultaterne fra driften er gode trods øgede materialepriser og udfordringer knyttet til at skaffe bemanding nok til projekterne, skriver GK Danmark deslige i en pressemeddelelse om udviklingen i 2021. 

– Vi er meget tilfredse med, at vi opbygger langsigtede kundeforhold, og at kunderne viser os tillid ved, at stadig flere entrepriseprojekter bliver til drifts- og serviceopgaver for vores servicevirksomhed, når bygningerne står færdige, siger adm. dir. Jørgen Christensen i GK Danmark i pressemeddelelsen. 

Jørgen Christensen tilføjer, at GK takket være øget synlighed bliver inviteret ind som samarbejdspartner på flere projekter hos kunder med store bæredygtighedsambitioner. 

Sammen med entreprenørfirmaet Raundahl & Moesby har GK Danmark blandt andet vundet VVS-entreprisen på opførelsen af 241 boliger i projektet ”TriumphByen”. I alt skal 202 lejligheder og 39 rækkehuse bygges i 2022 og 2023, og alle boligerne DGNB Guld-certificeres.

Engangsomkostninger tynger koncernen

GK-koncernen som helhed havde i 2021 driftsindtægter for 5,8 mia. norske kr. mod 6,1 mio. norske kr. året før.

EBITDA er opgjort til 94 mio. norske kr. sidste år, et fald fra 157 mio. norske kr. i 2020. Faldet i resultat hænger ifølge teknikentreprenøren sammen med engangsomkostninger i forbindelse med omorganisering af den norske virksomhed til et divisionsbaseret selskab, en omstrukturering i Sverige samt ændrede projektestimater.

Omvendt lyder det, at resultatet af den underliggende drift er forbedret sammenlignet med året før. Resultat før skat (EBT) var således 46 mio. norske kr. mod 88 mio.  norske kr. i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.258