23948sdkhjf

Byrådspolitikere giver mod deres vilje grønt lys til nyt boligbyggeri

Inden året er omme, er op mod 32 nye Grønnely-boliger klar til indflytning i Gribskov Kommune.

Det står klart, efter at et enigt Planudvalg i den nordsjællandske kommune tirsdag aften vedtog at igangsætte en lokalplan, der skal udstikke rammerne for byggeriet.

Det oplyser medlem af udvalget Brian Lyck Jørgensen (DF) til TV 2 Lorry.

Det er dog ikke med god vilje, at politikerne har givet grønt lys til byggeriet. Skandalerne, der er fulgt i kølvandet på byggerierne Grønnely Parken i Gilleleje og Grønnely Gydevej i Esbønderup spøger stadig, lyder det fra Brian Lyck Jørgensen.

- Vi kan ikke sige nej. De har købt ejendommen af os, så vi har en forpligtelse til at igangsætte en lokalplan. Ellers kan de komme efter os og sagsøge hver enkelt medlem af udvalget, siger Brian Lyck Jørgensen til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at flere medlemmer af udvalget var interesserede i at granske mulighederne for at sætte en egentlig stopper for byggeriet. Forvaltningens svar var altså, at det kunne få personlige konsekvenser, hvis man ikke igangsatte lokalplanen.

Det er det forhenværende plejehjem Toftebo i Esbønderup, der nu skal omdannes til boliger. Grønnely med brødrene Kristian og Peder Blak i spidsen købte ejendommen af Gribskov Kommune i juli 2021 for seks millioner kroner.

Byggeriet af mellem 28 og 32 lejligheder skal efter planen gå i gang i begyndelsen af marts og skal altså stå færdigt i tredje kvartal i år.

Gribskov Kommune vil følge nøje med i hele forløbet.

Planudvalget har således vedtaget, at Udvalget for Klima, Teknik og Miljø skal orienteres om sagen, mens byggeriet samtidig kommer under en slags uofficielt skærpet tilsyn, siger Brian Lyck Jørgensen.

Udover at være medlem af Planudvalget er han også formand for Udvalget for Klima, Teknik og Miljø.

- Der bliver holdt øje med sagen fra forvaltningens side, siger Brian Lyck Jørgensen til TV 2 Lorry.

Helt konkret vil en medarbejder fra kommunen fysisk holde øje med, at Grønnely ikke begynder at bygge på området, før der er givet tilladelse til det fra kommunens side. På samme måde skal det sikres, at der ikke flytter beboere ind i boligerne, inden kommunen har givet lov til det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095